Racing Genk en STVV laten niets aan het toeval over: kruis over buitenlandse winterstage

Dennis Rosiers
| 2 reacties
Racing Genk en STVV laten niets aan het toeval over: kruis over buitenlandse winterstage

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De omikronvariant stuurt de planning tijdens de winterstop danig in de war. Heel wat Belgische clubs zouden traditiegetrouw in het buitenland de basis leggen voor de terugronde, maar door de huidige situatie stapt nu ook Racing Genk van dat plan af.

Bernd Storck zou zijn spelers in Benidorm fysiek en tactisch klaarstomen voor de terugronde in de Jupiler Pro League, maar door de explosieve toename van de omikronvariant werd de winterstage geannuleerd. Dat maakte Racing Genk zopas bekend.

"KRC Genk heeft die beslissing genomen als voorzorgsmaatregel. De club wil geen enkel onnodig risico nemen", klinkt het op de website. De bekerwinnaar zal zich nu in Genk voorbereiden op het tweede luik van het seizoen.

De eerste officiële match van Racing Genk van het nieuwe kalenderjaar staat gepland op 16 januari. Dan komt hekkensluiter Beerschot op bezoek in de Cegeka Arena.

Ook STVV blijft in Limburg

STVV zou maandag afreizen naar Pinatar, maar annuleerde om dezelfde redenen zijn winterstage. Bernd Hollerbach zal zijn troepen in Haspengouw voorbereiden op het vervolg van de competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties