🎥 Kompany inspireert spelers na bekernederlaag: "Dat doet het meeste pijn" en "Wij zullen nog prijzen pakken"

🎥 Kompany inspireert spelers na bekernederlaag: "Dat doet het meeste pijn" en "Wij zullen nog prijzen pakken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Finales verliezen doet pijn. Finales verliezen met strafschoppen, dat doet nog meer pijn. Dat beseft Anderlecht-trainer Vincent Kompany maar al te goed. Na de verloren bekerfinale tegen AA Gent gaf Kompany meteen een speech aan zijn spelers.

Kompany trok met zijn spelers niet de kleedkamer in om weg te zijn van het feestende AA Gent maar koos ervoor om op het veld te blivjen staan in het Koning Boudewijnstadion. Daar sprak hij zijn zichtbaar teleurgestelde spelers toe:

"Ik kan niets zeggen nu om jullie je beter te laten voelen. Finales, strafschoppen... Dat zijn de nederlagen die het meeste pijn doen. Het enige dat we nu kunnen doen is onze rug rechten. Wij zullen op een andere dag winnen."

"De volgende overwinning, de volgende titel, daar starten we vandaag mee. Ik beloof jullie dat ik als coach nog trofeeën zal winnen, dat jullie als spelers nog trofeeën zullen winnen. Geloof erin, wij zullen nog prijzen pakken. Het start vandaag. Respecteer de tegenstander, ze hebben het goed gedaan. Morgen zullen we met deze honger en pijn opnieuw vechten", klinkt het inspirerend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties