Welke teams kunnen Club Brugge en KAA Gent loten in de voorrondes van de Conference League?

Welke teams kunnen Club Brugge en KAA Gent loten in de voorrondes van de Conference League?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog een weekje. Dan weten zowel Club Brugge als KAA Gent hun eerste tegenstander in de zoektocht naar de poules van de Conference League. En er zitten leuke namen tussen.

Zowel Club Brugge dat vierde eindigde in de competitie als KAA Gent dat play-off 2 won weten op 21 juni hun eerste tegenstander in de Conference League. Er zijn veel mogelijkheden.

Om te beginnen: beide ploegen zijn in alle voorrondes sowieso reekshoofd en ontmoeten dus in principe kleinere tegenstanders. En daar zitten heel kleine en onverwachte namen bij.

Kleine namen?

In de tweede voorronde zijn de grootste namen Demirspor, Luzern, Poltava en Qabala. Lastige verplaatsingen, maar zeker niet onhaalbaar.

In de volgende rondes blijven de Belgische teams dus reekshoofd, maar dan zijn er wel wat grotere namen mogelijk. Al valt het zeker in ronde drie nog goed mee.

Dudelange, Omonia Nicosia of Dundalk horen dan bij de mogelijke tegenstanders. Nog steeds niet onoverkomelijk.

En in de barrages dan? Ook dan valt het goed mee voor de troepen van Ronny Deila en Hein Vanhaezebrouck. Onder meer Juventus wordt vermeden.

Aston Villa is wel een ploeg om zeker te gaan vermijden, maar ook Twente of Besiktas heb je liever niet aan je gekoppeld. Kunnen beide teams zich plaatsen voor de groepsfase?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties