Waarom Hoefkens ondanks 2 op 15 (nog) niet moet vrezen voor ontslag

Waarom Hoefkens ondanks 2 op 15 (nog) niet moet vrezen voor ontslag
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Carl Hoefkens heeft een desastreuze start genomen met Standard. 2 op 15 en toch staat zijn positie nog niet ter discussie. Dat zou andere jaren anders zijn geweest, maar iedereen weet hoe de situatie op Sclessin is momenteel.

Ook de journalisten die Standard wekelijks volgen, weten dat Hoefkens nog niet moet vrezen voor zijn C4. En daar zijn meerdere redenen voor. "Het bestuur investeert amper, dus is het rendement dat ze van Hoefkens krijgen voor mij nog positief."

"De trainer functioneert goed en iedereen is overtuigd dat de problemen niet zijn fout zijn", zegt Didier Schyns, die de Rouches volgt voor Le Soir, bij Sporza.

777 Partners is ook niet van plan om voor een nieuwe trainer te betalen. "Alles op Hoefkens steken zou een formidabele fout zijn. Als je een trainer vastlegt voor 3 jaar is dat niet om hem na 5 speeldagen te ontslaan, dat zou te veel kosten. Standard heeft dat geld gewoonweg niet."

Normaal gezien zit hij na de internationale break dus nog altijd in het zadel. "Al deze redenen zorgen ervoor dat Hoefkens zal blijven doorwerken, maar natuurlijk moeten de resultaten wel verbeteren", beseft ook Schyns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties