De reden waarom Club Brugge in buitenlandse handen zal vallen en waarom ze willen verkopen

De reden waarom Club Brugge in buitenlandse handen zal vallen en waarom ze willen verkopen
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Peter Vandenbempt zei gisteren bij Extra Time dat het verkoopproces van Club Brugge volop aan de gang is en dat het mogelijk nog dit kalenderjaar afgerond wordt. Maar waarom willen Verhaeghe en co verkopen? En waarom zal dat aan buitenlanders zijn?

Het antwoord op de eerste vraag is simpel: Club Brugge wil meer kapitaal creëren door vermogen in de club te brengen. Ten tweede is het stadiondossier al lang een doorn in het oog van de Vlaamse investeerders. Die willen al lang bouwen, maar stuitten telkens op een administratieve muur.

Het antwoord op de tweede vraag is ook niet zo moeilijk te beantwoorden. Een voorzichtige schatting van de waarde van de club is volgens Het Nieuwsblad zo'n 215 miljoen euro. Er zijn weinig Vlaamse investeerders die zo'n som op tafel willen leggen. 

Bart Verhaeghe bezit samen met CEO Vincent Mannaert, Jan Boone (CEO van Lotus) en Peter Vanhecke (CEO van Castel Capital) 71,89 procent van de aandelen van Club. Deze zitten gebundeld in nv Grizzly Sports. In juli 2021 ging de overige 23,26 procent naar het Amerikaanse investeringsfonds Orkila Capital (voor 30 miljoen euro + een kapitaalsinjectie van 20 miljoen euro). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties