Jonge supporter van Club Brugge die in Denemarken vastzat het land uitgezet

Jonge supporter van Club Brugge die in Denemarken vastzat het land uitgezet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 18-jarige supporter van Club Brugge die in Denemarken vastzat is vrij. Hij werd woensdagavond het land uitgezet.

Op drie augustus werd de toen nog minderjarige supporter van Club Brugge gearresteerd. Hij zat twaalf weken in de cel voor rellen na de match tegen Aarhus in de Conference League.

Samen met andere fans van Club Brugge kreeg hij het aan de stok met jonge fans van Aarhus. Daarbij zouden twee 14-jarigen klappen hebben gekregen en van hun shirt beroofd zijn.

De 17-jarige jongeman uit Jabbeke werd als enige gearresteerd. Op zijn telefoon werden belastende elementen gevonden en hij had het shirt van de Aarhusfan, een bivakmuts en gebitsbeschermer bij.

Na een eerste straf van een jeugdrechter werd hij op 28 september veroordeeld tot een celstraf van vijf maanden. Hij moet ook 15.000 euro aan gerechtskosten betalen. Hij kreeg ook een verbod van zes jaar om Denemarken binnen te kopen.

Nadat hij de helft van zijn straf uitgezeten had kwam hij in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Dat gebeurde woensdag.

“Hij is gisteravond door de autoriteiten vrijgelaten en onder politiebegeleiding naar de grens gebracht”, zegt zijn Belgische advocaat Franky Baert aan de Krant van West-Vlaanderen.

Zijn moeder en stiefvader wachtten hem daar op. “Ik heb mijn cliënten nog niet kunnen spreken, maar ik kan me inbeelden dat ze bijzonder tevreden zijn dat alles achter de rug is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties