📷 OFFICIEEL Ajax bouwt ingewikkelde constructie om Steijn op te volgen

📷 OFFICIEEL Ajax bouwt ingewikkelde constructie om Steijn op te volgen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax stelt John van 't Schip aan als interim-hoofdtrainer. De voormalige Ajax-speler tekent een overeenkomst met de club die loopt van 30 oktober 2023 tot en met 30 juni 2025.

Van 't Schip en Ajax kwamen overeen dat hij met ingang van 1 juli 2024 een functie in het technisch management gaat vervullen. Voor volgend seizoen komt er dus een andere trainer.

Michael Valkanis, tot vandaag hoofdtrainer bij Hapoel Tel Aviv, wordt aangesteld als assistent-trainer. De Australiër, die eerder met Van 't Schip samenwerkte bij de Griekse nationale ploeg, Melbourne City en PEC Zwolle, tekent een contract tot en met 30 juni 2024.

Hedwiges Maduro, die de afgelopen week de honneurs als hoofdtrainer waarnam, keert terug in zijn rol als assistent-trainer. Tijdelijk assistent-trainer Dave Vos pakt vanaf vandaag zijn taken als hoofdtrainer van Jong Ajax weer op.

Jan van Halst: "John is een ras-Ajacied die veel ervaring heeft opgedaan in binnen- en buitenland, zowel op het veld als daarbuiten. Wat ons betreft is hij voor nu de aangewezen persoon om aan de prestaties een positieve draai te geven. Allereerst als hoofdcoach bij het eerste elftal. Voor de langere termijn zal een andere technische rol voor hem in het verschiet liggen. John heeft eerder goed samengewerkt met Michael Valkanis als assistent-trainer en wij denken dat Michael een welkome toevoeging is aan onze technische staf."

Van 't Schip: "Ik ben blij dat het rond is en ik heb veel zin om te gaan beginnen bij de club waar het voor mij ook ooit is begonnen. Uit de gesprekken die ik met alle betrokkenen hierover heb gevoerd heb ik een erg goed gevoel overgehouden. Ajax moet snel de sportieve weg omhoog pakken en daar werk ik graag aan mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties