Franky Van Der Elst speelt even voor Brian Riemer: "Slimmer om hem in basis te zetten"

Franky Van Der Elst speelt even voor Brian Riemer: "Slimmer om hem in basis te zetten"
Foto: © photonews

Brian Riemer beschikt over een heel wat potentieel. Dat maakt het ook niet gemakkelijk, want er kunnen maar elf spelers aan de aftrap komen.

De goede resultaten en de brede spelerskern van RSC Anderlecht zijn een zegen voor Brian Riemer, maar maken het ook niet gemakkelijk om keuzes te maken richting zijn basiselftal.

Zo zit je met Mario Stroeykens die als 19-jarige in de vier laatste wedstrijden drie keer scoorde en ook nog een assist uitdeelde. Nu Delaney en Leoni terug zijn is het geen gemakkelijke opdracht voor Riemer wie er moet spelen.

“Het zal toch tussen Stroeykens en Leoni gaan”, zegt Van Der Elst aan Het Nieuwsblad. “Delaney is niet gehaald om op de bank te zitten. Leoni trekt het spel meer naar zich toe, maar nu Hazard beter is geworden, kan Riemer redeneren dat hij met Hazard, Dreyer en Delaney al genoeg mensen heeft die dat doen.”

Voor Van Der Elst is de keuze dan ook snel gemaakt. “Dan is het misschien slimmer Stroeykens te zetten, die meer scorend vermogen heeft. Niet vergeten: er zit vier jaar tussen hen. Binnen vier jaar zou Stroeykens verder moeten staan dan Leoni nu.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties