Red Flame verloor dit jaar plots haar vader: "Voelde alsof de bodem onder me was weggeslagen"

Red Flame verloor dit jaar plots haar vader: "Voelde alsof de bodem onder me was weggeslagen"
Foto: © photonews

Het was geen makkelijk jaar 2023 voor Chloé Vande Velde. Op sportief vlak was ze een paar maanden buiten strijd door een scheurtje in de enkel, maar op extrasportief vlak was vooral het verlies van haar vader een zware klap.

Vader Luc Vande Velde - supporter pur sang en ook de eerste coach van dochter Chloé - ontviel ons in 2023 op veel te jonge leeftijd: 59. "Toen ik het nieuws via de telefoon vernam, hebben we de auto aan de kant moeten zetten. Het was alsof de bodem onder me was weggeslagen", aldus Vande Velde aan het Algemeen Dagblad.

Veel steun van de hele club

De vader van de Red Flame en speelster van ADO Den Haag overleed vermoedelijk aan een hartstilstand: "Hij hoefde nooit naar de dokter, er was geen enkele waarschuwing dat zoiets zou gebeuren. Hij was de man die me deed voetballen. Ik heb alles van hem geleerd."

De voorbije negen maanden was het met pieken en dalen voor de middenveldster, die bij haar club ADO Den Haag wel heel goed is opgevangen: "Het is echt zo dat ADO een familieclub is en dat is echt zo. Van iedereen bij de club voel ik veel steun."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties