Spanning is groot voor Union-Fenerbahçe: Brusselse politie staat op scherp en waarschuwt Turkse supporters

Spanning is groot voor Union-Fenerbahçe: Brusselse politie staat op scherp en waarschuwt Turkse supporters
Foto: © photonews

Volg Union SG nu via WhatsApp!

Union-Fenerbahçe belooft voor een waanzinnige sfeer te zorgen in Brussel, mede dankzij de vele Turkse supporters die zullen afreizen. Maar de politie wil elk wangedrag vermijden en neemt maatregelen.

Op donderdag wordt in Brussel een vol Lotto Park verwacht voor de achtste finale van de Conference League wanneer Union Saint-Gilloise en Fenerbahçe het tegen elkaar opnemen. Aan de bezoekerskant zijn ongeveer 1200 tickets verkocht aan de Turkse supporters, die bekend staan om hun enthousiasme.

Maar er is wat ongerustheid bij de politie. Turkse supporters zouden de wedstrijd ook willen bijwonen zonder op voorhand tickets te kopen.

De politie van de zone Brussel-Zuid is resoluut: er worden geen tickets ter plaatse verkocht aan de bezoekende supporters. "Er is veel vraag van Turkse kant, maar de wet verplicht ons om de supporters van Fenerbahçe strikt te scheiden van die van Union," legt commissaris Philippe Boucar van de politiezone uit bij La Dernière Heure.

Zelfs de burgemeester van Anderlecht, Fabrice Cumps, heeft een aanvraag gedaan waarbij het verboden is voor elke Fenerbahçe-supporter om rond het Lotto Park aanwezig te zijn op de dag van de wedstrijd zonder een kaartje te hebben.

Het zal onmogelijk zijn om op de dag van de wedstrijd een kaartje te kopen voor iemand die vorig seizoen geen Union-wedstrijd heeft bijgewoond. De doorverkoop van tickets door USG-supporters aan eventuele frauderende Fenerbahçe-fans zal ook streng worden bestraft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties