Lyon leider in Frankrijk na eenvoudige zege tegen Guingamp

bart ver elst

De titelstrijd in Frankrijk wordt ongemeen spannend dit seizoen. Olympique Lyon greep vandaag de kans om opnieuw over PSG naar de leiding te springen door met 1-3 te winnen tegen Guingamp.

Lyon wist wat het vandaag moest doen om de druk opnieuw bij de concurrentie te leggen: winnen tegen En Avant Guingamp en zo opnieuw koploper worden in de Ligue 1. Na een klein halfuur maakte Fezir de 0-1, tien minuutjes later zorgde Lacazette vanop elf meter voor de dubbele voorsprong.

De bezoekers konden met een riante 0-2 bonus gaan rusten. Bovendien kon Guingamp met tien verder na rood voor Kerbrat. Op het uur gaf Njie de doodsteek aan de thuisploeg met de 0-3. Tien minuten voor tijd wist de thuisploeg toch de eer te redden via Beauvue.

Eenvoudige overwinning dus voor Lyon, dat zo opnieuw leider wordt. Bovendien staat er morgen een topper op het menu tussen nummer 2 PSG en nummer 3 Olympique Marseille. PSG moet winnen bij Batshuayi en co om weer over Lyon te springen..