De strijd om de promotie naar de Premier League was ongemeen spannend en is nog niet helemaal gestreden, maar één team is toch al zeker van de promotie. Watford profiteert van puntenverlies van de concurrenten en mag volgend jaar meedraaien op het hoogste niveau.

Watford speelde in het verleden al op het hoogste niveau, maar hun recente avonturen in de Premier League waren niet bepaald een succes. Zowel in 1999-2000 als in 2006-2007 degradeerden ze na één seizoen alweer.

De promotie heeft Watford te danken aan een fantastische eindsprint, terwijl de concurrenten de laatste weken met punten morsten. De zege tegen Brighton & Hove Albion was al de vijfde van het seizoen.

Puntenverlies Boro en Norwich

Middlesbrough verloor na een spektakelmatch van 4-3 van Fulham. McCormack scoorde een hattrick voor de thuisploeg, weliswaar met twee penaltydoelpunten. Boro, dat het laatste kwart met tien stond, had zich twee minuten voor tijd teruggeknokt tot 3-3, maar in blessuretijd pakte Fulham dus toch nog de zege. Vossen werd vervangen bij een 2-0 achterstand.

Ook Norwich City leed pijnlijk puntenverlies. Het kwam niet verder dan 1-1 tegen Rotherham United, maar speelde wel meer dan een uur met een man minder na rood voor Grabban. Vadis kwam niet in actie.

Bournemouth, nummer twee in de rangschikking, komt maandag pas in actie. Het moet tegen Bolton Wanderers strijden voor het tweede rechtstreeks ticket naar de Premier League.