Speeldag: Kwart Finales
Gastland Angola ligt uit de Africa Cup
Manuel Gonzalez

In de kwartfinales van de Africa Cup is gastland Angola uitgeschakeld door Ghana.

Een vol stadion met 50.000 enthousiaste Angolezen kon niet voorkomen dat hun land niet doorstoot naar de halve finales. Een uitgekookte jonge ploeg van Ghana won met 0-1 na een spannende wedstrijd.

Na een voorzet van Kwadwo duwde Rennes-spits Asamoah Gyan (foto) de bal na zestien minuten voorbij de Angolese doelman. Angola trok in het verweer en kreeg voldoende kansen op de gelijkmaker. Op slag van rust miste Manucho een opgelegde mogelijkheid.

Ook in de tweede helft trok Angola met man en macht naar voren, luid toegejuicht door het thuispubliek, maar de gelijkmaker kwam er niet meer. Een doelpunt zou zeker verdiend zijn geweest, aan inzet en enthousiasme ontbrak het helemaal niet bij de Angolezen. Maar dat tikkeltje geluk bij de afwerking was niet aanwezig.

Ghana controleerde de wedstrijd en speelde zeer volwassen uit. Zelfs zes minuten extra tijd konden daar niets aan veranderen. Zo stoten The Black Stars met een vrij onervaren en jong team en met een hoop afwezige sterspelers toch door naar de halve finales.

Straks om 20u30 is er nog Ivoorkust - Algerije.