Datum: 06/02/2013 20:30
Competitie: African Cup of Nations
Speeldag: Halve Finales
Afrika Cup: Burkina Faso stunt tegen Ghana

Burkina Faso heeft zich na strafschoppen geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. Na 120 minuten was de wedstrijd op 1-1 geëindigd, waarna het 3-2 werd voor Burkina Faso van op de strafschopstip.

Ghana was torenhoog favoriet tegen Burkina Faso om de finale van de Afrika Cup te bereiken. In het eerste kwartier was Ghana ook op voorsprong gekomen met een strafschop van Mubarak, maar daarna verzuimde de ploeg het af te maken.

Op het uur zorgde Bancé voor de gelijkmaker voor Burkina Faso, waarna we naar verlengingen gingen. Daarin toonde Burkina Faso zich de moedigste ploeg, maar het kon niet scoren. Strafschoppen zouden moeten beslissen wie de finale mag spelen tegen Nigeria.

Na missers van Vorsah en Clottey moest Agyemang-Badu absoluut scoren om Ghana in de wedstrijd te houden, maar hij besloot op Daouda Diakité. De invallersdoelman van Lierse wordt daarmee de held van de natie.