Datum: 06/02/2013 17:00
Competitie: African Cup of Nations
Speeldag: Halve Finales
Afrika Cup: Nigeria makkelijk naar finale

Nigeria is de eerste finalist op de Afrika Cup in Zuid-Afrika. Het won in de halve finales met 4-1 tegen Mali. In de finale ontmoet Nigeria misschien Ghana, ofwel het Burkina Faso van bondscoach Paul Put. Zij spelen later op de dag nog.

Halfweg de eerste helft werd de aanhoudende dreiging van Nigeria met een doelpunt beloond. Moses hield de bal op de rechterflank lang genoeg bij en zette toen voor naar de tweede paal, waar Echiejile glijdend binnenkopte.

Even later werd een mooie aanval – alweer van op de rechterflank – mooi afgewerkt door Ideye. Een afgeweken vrije trap vlak voor rust bezegelde het lot van Mali. In de tweede helft wist ook invaller Musa nog een doelpunt mee te pikken, waarna de Nigerianen wat nonchalanter begonnen te spelen. Diarra kon daarvan profiteren om de eer te redden voor Mali, maar verder dan 1-4 kwam het land niet meer.