België
Mali
16'
1-0
1-1
22'
1-2
55'
1-3
85'
Datum: 05/11/2015 21:00
Competitie: Andere
Speeldag: Halve Finales
Sprookje ten einde, zondag strijd om het brons

Foutje van doelman Teunckens beslissend in nederlaag jonge Belgen

Sprookje ten einde, zondag strijd om het brons
Foto: © photonews

Het blijft een mooi toernooi voor de U17 van België, maar het heeft niet mogen zijn. Tegen Mali werd een vroege voorsprong tenietgedaan. Zondag wacht de strijd om het brons tegen Mexico of Nigeria.

Het Estadio La Portada in de pittoreske kuststad La Serena in Chili was het decor voor een historische halve finale tussen België en Mali. In de groepsfase werd het al eens 0-0 tussen beide landen, nu konden de jonge Rode Duivels zich voor het eerst plaatsen voor een finale.

Makkelijk zou dat echter niet worden, want het Afrikaanse land had echt wel heel wat toppers in de rangen. België moest het doen zonder Verreth, geschorst voor deze halve finale.

Sprookje van 6 minuten 

Het sprookje van de jonge Duivels duurde welgeteld zes minuten. Na een evenwichtig eerste kwartier was het Dante Rigo, die na een uitstekende voorbereiding van Vancamp de 1-0 tegen de touwen stifte. Een erg mooi doelpunt, erg goed voor het vertrouwen van de Belgen.

Maar nauwelijks zes minuten later was de eerste echte kans van de Malinezen meteen goed voor de gelijkmaker: Boubacar - een erg sterke spits, de Europese topploegen zitten al klaar voor hem, het kan moeilijk anders - pakte een leuke voorzet met buitenkant rechts meteen op de slof en alles te herdoen.

Mali maakt het af na de koffie

De match viel een beetje stil, al hadden de Belgen toch een paar mooie kansen om er nog voor de pauze 2-1 van te maken. Dat lukte echter niet, in de tweede helft kwam Mali sterker uit de kleedkamers.

Na een foutje van Teunckens - die onder een lange bal ging - kon Maiga de Belgen met de neus op de feiten drukken. Het was nu van moeten voor de jonge Duivels, via een sterk ingevallen Vanzeir kwam er vanop rechts meermaals een goede voorzet, maar het was Koita die vanuit de omschakeling de boeken dicht deed.

1-3 en einde verhaal voor de jonge Duivels, die toch trots mogen zijn op hun toernooi en zondag nog tegen Mexico of Nigeria om het brons strijden. 

Herbeleef België - Mali