Kroos, De Gea, Opare en Bojan: de lichtende voorbeelden van de Rode Duivels U17

Kroos, De Gea, Opare en Bojan: de lichtende voorbeelden van de Rode Duivels U17
Foto: © SC

Onze U17 speelde een geweldig WK in Chili en mag sowieso tot zondag blijven voor een match om het brons. Van onze lichting in 2007 haalden enkel Benteke en Hazard de wereldtop, maar wat is er van de halve finalisten op dat WK eigenlijk gekomen? We gingen het even na.

Wereldkampioen: Nigeria

De topschutter van het WK 2007 was de Nigeriaan Macauley Chrisantus (7 goals). Macauley wie? Inderdaad, na een flukse blitzstart bij Hamburg hoorden we steeds minder van de Nigeriaan.

Nochtans: hij had enkele goede jaren bij Las Palmas en maakt momenteel het mooie weer bij AEK Athene. Dit jaar was hij in Griekenland al goed voor zeven goals. 

Tweede plaats: Spanje

Dan is de Spaanse lichting misschien uiteindelijk wel verder geraakt. Verloren ze dan wel na strafschoppen van Nigeria de finale, met David De Gea en verder ook nog onder anderen Bojan Krkic en Illarramendi in de rangen hadden ze een collectief sterk team.

Derde plaats: Duitsland

Duitsland werd op het bewuste wereldkampioenschap derde, maar had dé absolute ster in zijn rangen: Toni Kroos. Vanuit de jeugd van Bayern München timmerde hij aan de weg, vorig jaar werd hij weggeplukt door ... Real Madrid. Tussen de 25 en 30 miljoen euro leverde de gewezen Gouden Bal van het WK 2007 op.

Opmerkelijk: ook ene Richard Sukuta-Pasu maakte de dienst uit van Die Mannschaft. Hem zagen we vorig seizoen nog in de Jupiler Pro League aan het werk bij Cercle Brugge.

Vierde plaats: Ghana

Ook Ransford Osei - op het WK acht jaar geleden goed voor zes doelpunten - had de wereld aan zijn voeten. Via Maccabi Haifa en onder andere een gevierde uitleenbeurt richting Twente ging het echter snel bergaf. De Ghanees ging terug naar Afrika en speelde voor Bloemfontein, Kotoko en Polokwane.

Misschien de beste speler van Ghana op het WK? Daniel Opare, die via Standard en Porto nu bij Augsburg is geraakt.

Eervolle vermeldingen

  • Danny Welbeck ging er met Engeland in de kwartfinales uit
  • Mamadou Sakho haalde met Frankrijk ook de kwartfinales
  • Eden Hazard en Christian Benteke overleefden de groepsfase niet
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties