gntKAA Gent
gnkKRC Genk
Datum: 22/05/2016 14:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Geen goals, maar wel feest in Gent
Sander De Graeve Aernout Van Lindt
Sander De Graeve en Aernout Van Lindt vanuit Gent
| 0 reacties

AA Gent mag de Europa League in na een 0-0 tegen Racing Genk

Geen goals, maar wel feest in Gent
Foto: © photonews

De kogel is door de kerk. AA Gent mag op vakantie en Racing Genk moet nog twee zware barragematchen spelen tegen Charleroi om nog Europees voetbal af te dwingen. In De Ghelamco Arena werd er immers niet gescoord.

In Gent was de spanning te snijden in het gevecht voor de derde plek tussen AA Gent en Racing Genk. De voetjes werden van in het begin niet teruggetrokken en ook ref Bart Vertenten liet, soms iets te veel, doorspelen. Zo kregen we een hoog tempo in de beginminuten.

AA Gent begon goed en kende de beste start, qua voetbal dan, in de toch wel mislukte play-offs. De defensie van de bezoekers kwam onder druk, maar veel grote kansen kregen we niet te zien. Milicevic had beter kunnen doen op een goeie breedtepas van Simon en Neto kon net niet bij een doorgekopte hoekschop.

Goal Simon afgekeurd

Toch ging de bal tegen de touwen wanneer Moses Simon vanop de grond nog met een kattepootje bij een verloren bal kon. Helaas voor hem kwam dat na een tackle langs achter op Sandy Walsh en werd het doelpunt terecht afgekeurd.

En Racing Genk? Dat rekende op de counter met snelle jongens als Kebano en vooral Bailey die het zijnet trof. Naar het einde van de eerste helft toe verdween het tempo wat uit de wedstrijd en bleef de Ghelamco Arena toch wat op de honger zitten.

Tweede plaats weg

Na de rust ging Gent nog iets meer domineren en kwamen de kansen er wel. Milicevic kwam er opnieuw enkele keren dichtbij en ook Moses Simon greep zich naar de weinige haren toen zijn knal afweek op het hoofd van Kabasele.

Intussen was de tweede plaats alvast weg met de voorsprong van Anderlecht in het Astridpark. In Gent bleef het spannend met die dekselse 0-0 op het bord. Ook Genk stak enkele keren de neus aan het venster, maar scoren lukte ook bij hen niet.

Vertenten werd nog de schlemiel voor het Gentse publiek nadat hij bij licht contact Saief een geel karton gaf voor een schwalbe en ook bij een tackle op de bal van Depoitre zijn notitieboekje bovenhaalde.

Genk staat voor zwaar tweeluik

Met de brilscore nog steeds op het bord moest Genk natuurlijk komen en met Karelis, De Camargo én Dewaest koos Maes duidelijk voor body voorin, maar ook daar ou de bal er niet in. Aan de overkant kwam ruimte, maar Simon, Boussoufa en Saief wrongen de kansen de nek om.

Na nog een schreeuw om een penalty op Saief zat het Gentse seizoen erop. Genk moet nog vol aan de bak tegen Charleroi om nog Europees voetbal af te dwingen voor volgend seizoen.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Foket Thomas 90' -
Nielsen Lasse 90' -
Gershon Rami 90' -
Asare Nana 90' -
Kums Sven 90' -
Neto Renato 90' -
Milicevic Danijel 78' -
Saief Kenny   90' -
Depoitre Laurent   90' -
Simon Moses Daddy-Ajala 90' -
  Bank G Beoordeel
Boussoufa Mbark 12' -
Thoelen Yannick -  
Van der Bruggen Hannes -  
Deaux Lucas -  
Mitrovic Stefan -  
Medonca Wikheim Gustav -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Schoofs Rob -  
Diedhiou Aristide Simon Pierre -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' -
Walsh Sandy 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Kabasele Christian 90' -
Uronen Jere 90' -
Pozuelo Melero Alejandro 90' -
Ndidi Onyinye Wilfred 90' -
Kebano Neeskens 61' -
Buffel Thomas 90' -
Samatta Mbwana Ally 61' -
Bailey Leon 90' -
  Bank G Beoordeel
Karelis Nikolaos 29' -
De Camargo Igor 29' -
Buyens Yoni -  
Wouters Dries -  
Köteles Laszlo -  
Kumordzi Bernard Yao -  
Hamalainen Brian -  
Herbeleef KAA Gent - KRC Genk

Vooraf

Play-off 1

 Speeldag 10