Reactie Vanhaezebrouck vreest een lastig volgend seizoen én hekelt (opnieuw) de competitieformule: "We gaan moeten knokken om play-off 1 te halen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 40 reacties
Vanhaezebrouck vreest een lastig volgend seizoen én hekelt (opnieuw) de competitieformule: "We gaan moeten knokken om play-off 1 te halen"
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck sloot zondagmiddag de competitie met Gent af op plaats drie en mag naar de voorrondes van de Europa League. Hij verwacht een moeilijk volgend seizoen en is opnieuw niet opgezet over enkele aspecten van de competitieformule.

Hij had immers te doen met Racing Genk, dat na een slopende play-off 1 aan de bak moet tegen een fris Charleroi. "Die kalender zit zo in elkaar dat de ploeg uit play-off 1 drie matchen in de laatste week heeft. Terwijl Charleroi tussen de matchen steeds een volle week had", aldus Vanhaezebrouck.

Ploegen uit play-off 2 die strijden voor Europees, dat is bij de haren gegrepen

"Dat ploegen uit play-off 2 nog voor Europees voetbal kunnen spelen, is bij de haren gegrepen", ging de oefenmeester verder. "Play-off 2 is een veredelde voorbereidingscompetitie. Daar zitten in elke poule al twee teams die geen goesting meer hebben."

"Ik ben trouwens verrast dat niet nog meer ploegen uit play-off 2 daar niet meer van profiteren. Je kan een heel seizoen rustig toewerken naar die play-off 2, om dan te knallen. Als je veertiende bent, is dat voldoende, hé."

Oostende denkt aan Proto, dat is een speler die wij niet kunnen betalen

-Hein Vanhaezebrouck

De Gentse coach denkt verder dat er zijn team een lastig volgend seizoen te wachten staat. "De challenge wordt nog groter volgend seizoen. Ik denk dat we gaan moeten knokken om play-off 1 te halen", verraste Vanhaezebrouck.

"Als je de ploeg van Genk nu ziet, wordt dat een belangrijke kandidaat voor de prijzen. Verder gaat Club zich nog versterken met de Champions League en wil Oostende Proto halen. Dat is een speler die wij niet kunnen betalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties