Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Hindmarsh Stadium
Santalab zet Sydney op de goede weg

Brendon Santalab heeft zijn ploeg Sydney FC op weg gezet naar de overwinning. Na een 1-0 achterstand tegen Adelaide United wist men uiteindelijk met 1-3 te winnen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Adelaide toen het na 20 minuten op voorsprong kwam. Na een razendsnelle counter leverde Bobby Petta de bal in bij Kristian Sarkies die voor 25 039 toeschouwers de 1-0 op het scorebord plaatste. Een kwartier later zag het er ineens heel wat slechter uit voor Adelaide. Alex Brosque stormde alleen richting doel, maar werd terug getrokken door Robert Cornthwaite. Scheidsrechter Matthew Breeze aarzelde niet en haalde de rode kaart boven (foto). Nog voor de rust wist Sydney te profiteren van die numerieke meerderheid. Vanop 20 meter knalde Brendon Santalab immers heerlijk de bal in het dak van het net.

In de tweede helft was Adelaide niet opgewassen tegen de numerieke meerderheid en na 10 minuten in die tweede helft kwam Sydney op voorsprong. Steve Corica wandelde door de statische verdediging van Adelaide en zette de 1-2 op het bord. 25 minuten voor tijd maakte Sydney de wedstrijd helemaal monddood toen Robert Middleby op voorzet van Ruben Zadkovic voor de 1-3 aantekende.

Door deze overwinning lijkt Sydney FC zich verzekerd te hebben van een plaats in de play-offs. Het staat momenteel op een derde plaats en heeft met nog drie wedstrijden te spelen vier punten voorsprong op Adelaide, die vijfde staan. Adelaide staat op amper twee punten van de vierde plaats, de laatste plaats die recht geeft op een ticket voor de play-offs, maar Newcastle Jets heeft nog een wedstrijd te goed.