Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Members Equity Stadium
Queensland bevestigt ambities

Queensland Roar heeft zijn ambities kracht bijgezet door met 1-4 te gaan winnen op het veld van Perth Glory. Die ploeg mag een streep trekken over het feit dat het zal deelnemen aan de play-offs.

Perth Glory domineerde het begin van de eerste helft, maar kwam niet tot echt uitgespeelde kansen. Ze kregen dan ook het deksel op de neus als Queensland de neus aan het venster stak. Tahj Minniecon zonderde Robbie Kruse alleen voor doel af en die zette de 0-1 op het scorebord. Amper acht minuten later werd die score verdubbeld door Reinaldo die koelbloedig de bal naast Tando Velaphi in doel werkte.

Op het uur werd Perth beloond voor hun inzet. Nikita Rukavytsaya miste eerst nog onbegrijpelijk de voorzet van Jimmy Downey, maar Nick Rizzo was goed gevolgd en gaf de thuisploeg terug hoop. Twee minuten later werd die hoop echter terug met de grond gelijk gemaakt toen Downey een uitworp van doelman Velaphi slecht controleerde en Tahj Minniecon (foto) zijn eerste van het seizoen kon maken. Josh McClougan maakte er zelfs nog 1-4 van door een voorzet tegen de netten te koppen.

Door deze overwinning komt Queensland mee aan de leiding al heeft Central Coast Mariners nog een wedstrijd te goed. Met zeven punten voorsprong op plaats vijf is het wel zo goed als zeker van een tickets voor de play-offs. Dat ticket kan Perth nu wel vergeten. De rode lantaarn heeft negen punten achterstand op plaats vier met nog amper drie wedstrijden te spelen.