Stadion: Stedelijk Sportstadion
Lommel neemt valse start
Joeri De Ren

KVSK United ontving vandaag Verbroedering Geel aan de Gesteldijk voor de openingswedstrijd van de eindronde in tweede klasse.  KVSK kon vandaag niet beschikken over de geblesseerden Euvrard en ScheelenKalulika kwam voor het eerst dit seizoen aan de aftrap nadat hij zijn speelrecht had kunnen afdwingen voor de rechtbank.    Aan de kant van Geel weinig verrassingen.

Het initiatief ligt aanvankelijk bij de thuisploeg die Geel onder druk tracht te zetten.  Dit levert kansen op voor Haagdoren, Fassi en Waligora.  Op het kwartier echter is het Geel dat de score kan openen tegen de gang van het spel in.  Eerst is er een kans voor Charai die door Boyen wordt gestopt, maar enkele minuten later kan Caramazza met een gedraaid schot zijn ploeg op voorsprong zetten.  Het spel wordt nu aggressiever en beide ploegen schuwen de duels niet.  Al snel levert dit voor beide ploegen geel op.  Eerst wordt Geudens bestraft, daarna Oyen.  Geel vangt de thuisploeg nu beter op en controleert het spel vanop het middenveld.  De Limburgers vinden weinig openingen en kunnen enkel dreigen via Haagdoren.  Mbemba voor de thuisploeg en Farssi voor de bezoekers weten ook nog tegen geel aan te kijken.  In het slotkwartier kan KVSK terug meer druk ontwikkelen.  De beste kans valt net voor de rust.  Waligora legt terug op de inkomende Kalulika die echter loeihard op de paal knalt.

Na de rust komt Heymans de plaats innemen van Mbemba.  De thuisploeg rekent erop dat Heymans meer aanvallende inbreng kan hebben.  De eerste kans is echter voor Geel.  Farssi bedient met een schitterende voorzet Van de Weyer die zijn kopbaal op de paal ziet stranden.  KVSK is hierdoor wakker geschud en gaat op zoek naar de gelijkmaker.  Na enkele hete standjes voor doel kan Oyen zijn ploeg langszij brengen wanneer hij een vrije trap van Haagdoren binnenkopt.  Alles valt over te doen voor beide ploegen met nog 40 minuten op de klok.  Van De Weyer moet op de nipper afgestopt worden en het spel blijft bitsig.  De volgende gele kaart is voor Pereira voor vermeend veinzen.  Op het uur kan KVSK dan profiteren van een mistasten van Geel.  Haagdoren steelt het leer en schotelt Kalulika de 2-1 voor.  Het publiek viert en begint al aan volgende week te denken.  Geel brengt nu Dello en Coomans in en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer.  20 minuten voor tijd wordt het hier dan ook voor beloond wanneer Van de Weyer vanop 25 meter een harde streep in doel pegelt.  In een uiterst boeiend slotkwartier dienen beide keepers hun ploeg overeind te houden en krijgen beide teams ook nog enkele kansen.  Schurmans redt knap op een schot van Haagdoren en ziet later een poging van Heymans maar net over gaan.  Boyen stopt pogingen van Charai en Vermast

De uitslag is vooral goed voor Geel.  Een punt uit op KVSK is geen slechte uitslag.  Nu is het aan Geel om tegen Lierse te bewijzen wat het waard is donderdag.  KVSK laat kostbare punten liggen en weet dat het dit vooral aan zichzelf te wijten heeft.  In de eerste helft vergaten ze de kansen te benutten en dit kwam hen duur te staan.  Maar de eindronde is nog jong en dus kan alles nog.