lieLierse SK
geeASV Geel
1-0
2-0
3-0
4-0
5-0
Datum: 08/06/2006 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Eindronde: speeldag 6
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse verzekert behoud in eerste klasse
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse verzekert behoud in eerste klasse
Foto: © SC

Een droge 5-0, volledig contradictorisch met de zwakke verliespartij tegen Hamme. Zo heeft Lierse zich op eigen terrein weten te redden tegen Geel. Andic, Mujanovic, de onvermijdelijke Mrdja en tot tweemaal toe jongeling Develer verzekerden Lierse van het behoud in eerste klasse. 

Het was echter wel bang afwachten voor de Pallieters, winnen alleen was niet genoeg, United moest zijn partij tegen Hamme op eigen veld afsluiten met een gelijkspel of een zege. Lierse begon zijn taak al na een kwartier te vervullen, een schot van verdediger Andic verraste vriend en vijand. Een droomstart voor Lierse, 1-0 na een kwartier spelen. De Pallieters bleven op hun elan doorgaan, maar Geel kon een paar keer gevaarlijk tegenprikken. Toch was het Lierse dat aan het kanon bleef. Een kleine tien minuten voor de rust kon Mujanovic de bal voorbij Schuermans trappen, de 2-0 stond op het bord. Net voor de rust wist Mrdja de partij helemaal te beslissen na een kopbalgoal, 3-0 aan de rust. 

Onrust heerste toen nog in de tribunes van Lierse, onze medewerker in KVSK United - Hamme wist wel te vertellen dat United beter was, op dat moment een magere troost voor de Lierse-supporters. Hopende dat United op dat moment zijn sportieve plicht zou doen ging Lierse op zoek naar meer doelpunten. Wel moet gezegd worden dat Geel zeker tot dan zeker niet de mindere was, het voetbalde aardig mee. Het was echter de avond van Lierse, Mrdja trapte een strafschop nog naast, meteen zijn laatste wapenfeit. Zijn vervanger, de jonge Kane Develer, gaf meteen zijn visitekaartje af door de kers op de taart te zetten. De invaller maakte met nog twee doelpunten het feest compleet.

Lierse blijft dus in eerste klasse, mede (het moet worden gezegd) dankzij KVSK United. [AN]

2e klasse

 Eindronde: speeldag 6