Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Bosuil
Antwerp en Bergen in evenwicht
Glenn De Nys

In de topper van de eerste speeldag in tweede klasse hielden Antwerp en Bergen het op een puntendeling, 1-1 werd het op de Bosuil. Het werd een aantrekkelijke voetbalwedstrijd met kansen aan beide kanten.

Antwerp, dat aantrad met 9 nieuwe gezichten, begon het beste aan de partij. In de eerste minuut al schoot Olguin rakelings naast. Bergen kwam er in het eerste kwartier niet aan te pas. De Great Old speelde fris en dwong nog enkele kansen af via de zeer bedrijvige Olguin en Dong, maar deze werden zonder al te veel moeite gepareerd door Berthelin.

Na het kwartier kwam Bergen iets meer in de wedstrijd. De bedrijvige Njock kopte rakelings naast het doel, nadat de Antwerp-doelman Ristovic een hoekschop verkeert inschatte. Aan de overkant belandde een vrije trap van Cisse op de dwarsligger.
De thuisploeg bleef Bergen op de eigen helft drukken, maar toch waren het de Henegouwers die, op een diefje, op voorsprong kwamen. Een vrije schop werd binnengekopt door de grote Nibombe aan de tweede paal.

Na de koffie hetzelfde spelbeeld. Antwerp drukte Bergen weg, maar kansen bleven uit. Bergen speelde zijn favoriete spelletje, de tegenstander laten komen en op de counter tegenprikken.

Halverwege de tweede helft moest Bergendoelman Berthelin al zijn kunnen bovenhalen op een inzet van Olguin. Deze schoot, op voorzet van de ingevallen Federow, van net buiten de kleine rechthoek, maar de goalie redde de balmet een prachtige save. Op de tegenaanval trapte de sterke spits Njock op de dwarsligger. De spanning steeg echt ten top op de tribunes. In de 81ste minuut kreeg Antwerp eindelijk zijn verdiend doelpuntje. Dong pegelde vanop 30 meter een vrije trap in de linker benedenhoek (1-1).

Antwerp kreeg vleugels en ging op zoek naar de overwinning. RAEC Mons kon niet anders dan volledig terugplooien en Antwerp kreeg nog enkele kleine, halve kansjes zonder al te veel succes.

Al bij al een prachtige seizoensopener voor beide ploegen. Antwerp speelde een zeer degelijke partij tegen de uitgesproken titelkandidaat. Bergen kwam niet echt veel in het stuk voor, maar het blijft toch een ploeg die gaat meedingen voor de prijzen.