RS Waasland
lomLommel SK
Datum: 31/08/2005 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Puyenbekestadion
KVSK United verslaat Waasland
Niels Hendriks
| 0 reacties
KVSK United verslaat Waasland
Foto: © SC

Door de slechte voorbereiding en de bekeruitschakeling van KVSK United was RS Waasland de favoriet voor de start van de wedstrijd. Maar United ging de openingspartij met 1-3 winnen in Sint-Niklaas.

KVSK United moest het stellen zonder draaischijf Philip Haagdoren en na amper twee minuten spelen bracht Kristof De Witte Waasland al meteen op voorsprong. Even later stond het bijna 2-0 voor de thuisploeg, maar de Limburgers kwamen goed weg. United kwam beter in de partij en Marcos Pereira zorgde op het halfuur voor de gelijkmaker. Deze 1-1 was meteen ook de ruststand.

Na de koffie was het opnieuw Waasland dat het best uit de startblokken schoot. Ditmaal slaagde ze er echter niet in op om voorsprong te komen. De partij kantelde na de rode kaart van Bou-Sfia. United nam resoluut het heft in handen en even later bracht Mirek Waligora de bezoekers op voorsprong. Dankzij een tweede gele kaart voor United-speler Delande kwam Red Star weer beter in de wedstrijd. Het was echter opnieuw Marcos Pereira die met zijn tweede goal van de dag de 1-3 eindstand op het bord zette.

==> wedstrijdstatistieken

Vooraf