Stadion: Puyenbekestadion
KVM vindt vechtersmentaliteit terug
Truyens Himke

Voor de eerste keer dit seizoen gaf KV Mechelen zijn selectie niet prijs en was het dus gissen wie er aan de aftrap zou verschijnen. Zoals te verwachten was de ploeg goed door elkaar geschud.

Malinwa startte in de verdediging met de uit blessurekomende Bart Van Zundert en Jan Verlinden, dit ten kostte van Van Hoevelen en Berck Beelkamp. Op het middenveld kwam Coppens aan de aftrap in de plaats van de geschorste Steven Ribus.

Het was thuisploeg Red Star Waasland dat de eerste kans uit de schoenen toverde. De verdediging van Malinwa liet het even afweten en mocht van geluk spreken toen Kristof Arys voorlangs besloot. De reactie van de Maneblussers bleef echter niet lang uit, Daniël Camus stootte echter op goalie Hofman.
In een aangenaam eerste kwartier ging de kansen mooi over en weer. Beide teams hadden er blijkbaar zin en KV Mechelen vertoonde voor de eerste keer dit seizoen zijn echte strijdersmentaliteit.
Dit resulteerde dan ook in veldoverwicht, Mechelen speelde goed voetbal en wachtte geduldig af met mooie combinaties. Echte kansen kon KVM echter niet afdwingen.
Tien minuten voor de koffie zette Malinwa een prachtige combinatie op poten die bijna bekroond werd via Yve Thijs. Het schot van de aanvaller mistte echter de richting en ging net naast de kooi van Hofman.
Het antwoord van de thuisploeg kwam net voor de rust via Christian Van Hoeylandt. Op zijn weg richting de 1-0 vond stootte hij echter op Vincent Van Trier. En bij volgende kans kwam de bal op het dak van het doel terecht.

Waasland, dat voor de rust voor 100% op countervoetbal speculeerde, kwam helemaal anders uit de kleedkamers. De Oost-Vlamingen merkten dat hun aanpak drastisch veranderd moest worden indien ze dit KVM wilden verslaan.
Toch waren het de bezoekers die het eerste doelpunt achter hun naam zagen verschijnen. Jeroen Coppens bracht de bal mooi voor en Steven De Pauw kopte genadeloos de 0-1 tegen de netten.
Het plezier van de meegereisde supporters was echter van korte duur. Slechts vijf minuten later stond de stand alweer in evenwicht. De thuissupporters mochten juichen dankzij Arys, die de voorzet van Van Hoeylandt binnenwerkte.
Het spelbeeld werd terug dat van het eerste kwartier van de wedstrijd, beide teams roken hun kans en gingen voor de volle buit. Waar Malinwa in de eerste helft in sloeg, deed Waasland in de tweede. De thuisploeg trok het laken naar zich toe en bezorgde de Mechelaars nog een hels laatste kwartier. De verdediging van de Antwerpenaren bleef overeind en redde zo alsnog één puntje.

Geen van beide teams schiet veel op met dit gelijkspel. Toch is deze wedstrijd voor KV Mechelen een mentale opsteker. De Mechelaars vonden hun vechtersmentaliteit terug en hun fans lieten dat duidelijk horen. Indien op deze manier wordt verder gevochten en gevoetbald zullen de punten niet lang meer uitblijven.  [AN]