berBergen
desDessel Sport
Datum: 08/02/2006 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen mee aan de leiding na winst
Dirk Pieters
| 0 reacties
Bergen mee aan de leiding na winst
Foto: © SC

Na de zege tegen Ronse kon Dessel Sport met een rustiger gevoel de verplaatsing naar Bergen aanvatten. Bij de bezoekers waren de nieuwste aanwinsten nog niet van de partij en ook Vamesu bleef aan de kant. Imagbudu kwam terug uit schorsing en verscheen aan de aftrap.
 
De wedstrijd was nog maar vier minuten bezig of Ken Thijs moest vervangen worden. Na een zware tackle van Souza kon Thijs niet meer verder. De Bergen-speler Souza kwam er slechts vanaf met een vermaning. Beyens kwam in de plaats van de ongelukkige Ken Thijs. De eerste helft ging goed over en weer, maar kansen waren schaars. Het tempo bleef in de wedstrijd en beide ploegen vochten de strijd op het middenveld uit. Vooral Imagbudu speelde een sterke wedstrijd.
 
In de tweede helft was Dessel Sport de betere ploeg, maar vergat het de kansen af te maken. Tien minuten voor tijd moesten de bezoekers met zijn tienen verder toen Vandenwijngaert zijn tweede gele kaart kreeg en dus met rood van het veld moest. Vlak voor tijd kreeg Dessel helemaal een opdoffer. Een schot vanop 30 meter van Touré bezorgde Bergen in extremis nog de zege. 

Bergen doet een goede zaak in het klassement, het komt hierdoor op een gedeelde eerste plaats met KVSK United. [AN]