RS Waasland
KBHZ
Datum: 21/01/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Puyenbekestadion
Arys doet ex-club pijn
bernie de vuyst
| 0 reacties
Arys doet ex-club pijn
Foto: © SC

RS Waasland blijft het goed doen. Gisteren wonnen de Oost-Vlamingen van Beringen Heusden-Zolder met 2-0. Man van de match was Waasland-spits Kristof Arys die een echte kwelduivel was voor zijn voormalige ploeggenoten.

De thuisploeg duwde vanaf het eerste fluitsignaal meteen het gaspedaal in. Een attente Lenaerts moest tot het uiterste gaan op pogingen van Keita en Arys. Eén keer had de goalie zelfs de hulp nodig van Benzouien die een knal van Van den Bossche in extremis nog keerde. De Waaslanders kregen toch loon naar werken na een klein half uur als De Witte een voorzet van Kieta in doel devieerde (1-0). KBHZ kon daar weinig tegenoverstellen. Voor rust haalde Criel uit, maar Hofman had haast geen enkele moeite met het schot.

De tweede helft bracht minder vuurwerk. Na een dik uur ontbond Arys echter zijn duivels. Eerst trapte de spits nog in het zijnet, enkele minuten later pegelde hij de bal wel tegen de touwen (2-0). Capa besloot dan Sishuba in te brengen. De kwikzilveren Zuid-Afrikaan zorgde voor wat dreiging, maar Hofman weerde telkens met klasse. Aan de overkant zorgde weer Arys voor dreiging. Lenaerts verhinderde evenwel een tweede treffer voor de ex-spits van KBHZ.

Een verdiende overwinning voor RS Waasland dat KBHZ aftroefde in gedrevenheid. Door deze overwinning blijven de Waaslanders zich handhaven bovenaan het klassement.