Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen is te sterk voor KVM
Bart Hermans

De wedstrijd tussen Bergen en KV Mechelen werd net zoals in de beker 3-1. In de eerste helft was de klus al geklaard voor Bergen na doelpunten van Coquelet (2X) en Codaro. Van Zundert kon in de tweede helft het eerreddende doelpunt voor Mechelen nog aantekenen.

Bergen kwam al vrij vlug op voorsprong toen Coquelet de doelman van Malinwa wist te verschalken. Mons was gelanceerd en speelde klassevoetbal. Het middenveld van KVM verzoop en er kwamen verschillende schitterende passes richting voorlinie van Bergen.
Het is duidelijk dat deze ploeg zal meedoen voor de titel in tweede klasse. Iets voor het half uur was het opnieuw raak, Van Hoevelen schoof weg en Cordaro kon daardoor ongehinderd voorzetten, Coquelet knalde zijn tweede van de avond binnen. Bergen had er nog niet genoeg van en klaarde de klus al voor de pauze. Deze keer was het Cardaro die zijn doelpuntje kon meepikken. Zo werd het al 3-0 en was de wedstrijd al gespeeld. Bij Mechelen mochten ze blij zijn dat het maar 3-0 was aan de rust want Mons voetbalde heel wat kansen bij elkaar. Vlak voor rust hadden de Geelroden de kans om de 3-1 te maken maar De Pauw botste op een sterke thuisdoelman Berthelin.

Masina en Goots bleven in de kleedkamer en werden vervangen door Vanbelle en Crabeels. Twee goede wissels bleek want KVM kreeg meer greep op de wedstrijd. Na een kwartier in de tweede helft was het raak voor Malinwa, Dhont lanceerde Van Zundert die koelbloedig afwerkte. Mechelen probeerde nog wel maar kreeg geen bal meer tegen de netten. Thijs en De Pauw konden Berthelin niet meer verschalken.

Het bleef zo 3-1, Bergen blijft meedoen voor de titel. KV Mechelen zal de volgende weken belangrijke punten moeten behalen tegen rechtstreekse concurrenten.