antAntwerp
RS Waasland
Datum: 08/04/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Bosuil
Catenaccio op de Bosuil
Joeri De Ren
| 0 reacties
Catenaccio op de Bosuil
Foto: © SC

Antwerp begon aanvallend aan de wedstrijd tegen de derde in de stand, Waasland. De gehele eerste helft lang zochten de spelers van Antwerp naar een kleine opening in de Wase granieten muur die werd opgetrokken voor eigen doel. De Waaslanders lieten Antwerp komen en ondergingen gedwee alle aanvalsgolven. De Antwerpspelers verbruikten tonnen energie in hun vergeefse zoektocht naar een doelpunt. 

In het eerste kwartier kon Dong tweemaal de keeper bedreigen. Eerst moest Hofman een staalhard gekruist schot stoppen en enkele minuten later een fraai draaiend balletje uit de kooi wegranselen. Op beide pogingen kon Ebanks-Blake net de rebound niet benutten. Net na het kwartier zoefde een schot uit de tweede lijn van Simpson over doel. Dong kopte nog naast en goed halfweg de eerste helft werd Martin zwaar gepakt wanneer hij door de verdediging dreigde te lopen. Net na het half uur ging een afstandsschot van Martin slechts centimeters naast. De eerste helft werd gekruid met tientallen overtredingen, een onophoudelijk aanvallend Antwerp en een aantal onverklaarbare beslissingen van het Nederlandse scheidsrechterlijke trio. We tekenden enkel een schot op van Vandecauter aan Waaslandse zijde. Zijn schot in het begin van de wedstrijd ging enkele meters naast.
In de tweede helft bleef Antwerp onverdroten verder zoeken naar een opening. Ze overheersten op het middenveld en zochten vergeefs naar die ene kleine opening. Doordat ze reeds veel energie hadden verbrand kwamen er meer openingen en werd het steeds moeilijker de gaten te dichten waardoor de counters van Waasland aan gevaar wonnen naargelang de wedstrijd vorderde. Wanneer Antwerp dan snel overschakelde van verdediging naar aanval, haalde Waasland met een fout de snelheid uit de partij. 
Net na de rust was het eerste gevaar opnieuw voor Antwerp. Hofman diende een schot van Martin uit de kruising te rammelen. Enkele minuten later kon een goed verdedigende De Witte nog net Dong de bal ontfutselen op weg naar doel. Hofman redde ook op een kopbalpoging van diezelfde Dong die een vrije trap van Eckersley net onder de dwarsligger mikte. Op het uur dreigde Waasland voor het eerst. Vandecauter schoot onverwacht uit de draai nipt naast. Enkele minuten later vergat de lijnrechter te vlaggen en mocht Arys op links doorgaan. Hij legde de bal vlak voor doel af op de mee gevolgde De Witte die simpel mocht binnentikken in de gapende doelmond. De wedstrijd won nog aan intensiteit en langs beide kanten nam de agressie toe. Antwerp zocht nu met alle middelen naar het tegendoelpunt en er volgden pogingen van Martin en Ebanks-Blake. Met nog een kwartier te gaan schoot Arys op de counter hard op doel. Ristovic diende het schot te lossen en Dupont tikte binnen vanuit buitenspelpositie. Deze keer vlagde de lijnrechter wel. In de laatste tien minuten schoot Jansen nog naast en kopte Ebanks-Blake over. Antwerp bleef domineren maar kon de opening niet forceren. In de slotminuten schoof Van Mieghem de bal nog tegen de buitenkant van de paal en viel een corner van Martin nog bijna onder de lat. Hofman tikte voor de laatste keer het leer over de dwarsligger en behield de drie punten voor zijn club.

Antwerp bleef achter met drie punten minder dan verdiend, maar met kansen koop je niets. Na de match waren beide trainers het eens dat RS Waasland van geluk mocht spreken dat het vandaag won. Coach Van Acker echter gaf eerlijkheidshalve wel toe dat Antwerp vergat te scoren en dat de jonge ploeg al eens te veel met de bal durfde te lopen. Maar het was ook zo dat RS Waasland – zoals Van Acker het verwoordde – eenvoudigweg catenaccio had gebracht op de Bosuil. Antwerp hangt nu af van de resultaten van de concurrentie en Waasland doet opnieuw mee voor de periodetitel.

Vooraf