KBHZ
kvoKV Oostende
Datum: 22/10/2005 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Mijn-Stadion
Oostende pakt in extremis de volle buit
bernie de vuyst
| 0 reacties
Oostende pakt in extremis de volle buit
Foto: © SC

Tot in de laatste minuut leek Beringen Heusden-Zolder tegen Oostende op een gelijkspel af te steven. Stassin kopte dan evenwel de kustjongens naar de zege. Een zoveelste kaakslag voor KBHZ, dat van de regen in de drop geraakt.

De thuisploeg nam meteen het heft in handen. De Limburgers scoorden ook, maar het kopbaldoelpunt van Pelic annuleerde ref Breda wegens buitenspel. Even later verstuurde Peeters een raket richting doel waarbij Decaesstecker alles uit de kast moest halen.

Het waren echter de bezoekers die voorsprong klommen na owngoal van Vandeurzen. Dat doelpunt gaf de West-Vlamingen blijkbaar vleugels, want Oostende speelde enkele minuten zeer sterk. Er volgden loepzuivere kansen. Wallaeys knalde zelfs op de paal en Lenaerts moest zich enkele malen onderscheiden.

Na de koffie wou Oostende het slot op de deur doen. De organisatie hield lang goed stand totdat Benzouien een voorzet van Eberlé kon binnentikken. KBHZ ging nadrukkelijk op zoek naar de winning goal. Die kwam er ook via Kaliluka, maar weer werd de treffer afgekeurd.

De slotfase was er eentje om duimen en vingers van af te likken. Zowel Decaesstecker als Lenaerts hielden hun ploeg overeind. In de laatste minuut zette Stassin het bezoekende vak in vuur en vlam toen hij een vrijtrap van Heerkens tegen de netten buffelde.

KBHZ zit in een dalletje. De ambitieuze ploeg bengelt nog altijd in de onderste regionen na negen speeldagen. KVO doet met deze uitzege een uitstekende zaak en staat momenteel vijfde in het klassement. [AN]

Ploegopstellingen
KBHZ: Lenaerts, Tibari, Peeters, Ghislain, Eberlé, Vandeurzen, Oyen, Bekmeczi, Kaliluka, Pelic (39' Benzouien) en Sishuba.

Oostende: Decaesstecker; Vandenberghe, Portier, Stassin, Dekeyser (60' Magro), Gibert (31' Amond), Heerkens, Colonette, Wallaeys; Vleminckx en Kamanan.

Doelpunten: 32' Vandeurzen 0-1 (own), 70' Benzouien 1-1 en 90' Stassin 1-2

Vooraf