Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Achter de Kazerne
Eindelijk een thuisoverwinning
Truyens Himke

KV Mechelen kon voor de eerste maal dit seizoen de drie punten Achter de Kazerne houden. Zowel spelers als supporters van Malinwa zijn opgelucht. Aan de kant van KVM scoorde Goots tweemaal, voor de bezoekers uit Tubeke was het Fernadez die de netten liet trillen.

Tubeke gaf duidelijk te kennen niet naar Mechelen afgereisd te zijn voor minder dan drie punten. De bezoekers zetten meteen het mes op de keel van de thuisploeg en Fernadez schoot na vijf minuten hard in het zijnet.
Voor KV Mechelen was het een kwartier wachten alvorens er van dreiging gesproken kon worden. De bezoekende goalie misrekende zich op een schot van Camus en Goots trapte in de rebound net over doel. Malinwa kwam als maar meer in de wedstrijd, maar doelpunten vielen er niet.
Tot een goed halfuur gespeeld Patrick Goots zich mooi kon vrijdraaien en de 1-0 op het scorebord zette. Mechelen voelde dat het kon en was vertrokken, de 2-0 hing in de lucht. Toch kwam Tubeke dicht bij de gelijkmaker toen Buelinckx met het hoofd probeerde.
De roodgele Mechelaars probeerden nog via Goots, De Pauw en Thijs, maar de score veranderde niet meer.

Na de koffie kwamen beide teams gretig aan de aftrap, al nam de thuisploeg gauw het roer in eigen handen. Tubeke geraakte niet verder dan de middenlijn en was op verdedigen aangewezen. Na tien minuten spelen drong Masina door tot in het strafschopgebied, Neels trok aan de noodrem en penalty. Goots achter de bal en 2-0.
Malinwa domineerde de wedstrijd volledig en Goots voelde zich in zijn nopjes. Het nummer negen van KVM probeerde nog enkele malen, maar slaagde er niet in om de verlossende 3-0 op het bord te zetten. Ook kansen van andere KV-spelers leverde niet het gewenste resultaat op.
Tubeke begon hoe langer hoe meer terug in de wedstrijd te komen en kon elf minuten voor het einde de aansluitingstreffer tegen de netten schieten. Van op een slordige 25 meter mocht Fernadez vrijuit lobben en verraste zo de te ver uit doel gekomen Verelst.
Iedereen in Mechelen kreeg schrik dat het alsnog 2-2 zou worden, maar zowel supporters als spelers deden er alles aan dit te beletten. Het laatste fluitsignaal zorgde dan ook voor grote opluchting bij het thuispubliek.

Door de overwinning klimt KVM naar de zevende stek in het klassement, Tubeke daarentegen zakt weg naar de tiende plaats. Volgende week speelt Malinwa uit op Dessel en ontvangt de ploeg van Enzo Scifo OH Leuven. [AN]