tieKVK Tienen
virVirton
1-1
86' Steve Gustin (pen)
Datum: 26/10/2008 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Bergestadion
Penalty doet KVK Tienen punten verliezen
Kevin Pieters

KVK Tienen, tweede in de rangschikking, kreeg zondagmiddag het bezoek van het Waalse Virton. Een penalty voor de bezoekers leverde in extremis een punt op. KVK Tienen ziet zo STVV wat verder uitlopen.

De eerste kans is voor de bezoekers wanneer Lepicier vrij voor doel over kopt. Het is dan wachten tot aan het half uur als Dufoor met een schitterende pas Penga alleen voor doel afzondert. Maar Virton-doelman Leyder redt met de voeten. Net voor rust is het opnieuw Dufoor die aan de basis ligt van een kans: de spits speelt Vandecauter mooi vrij, die op zijn beurt de 1-0 weet binnen te schieten. De thuisploeg gaat met een krappe voorsprong de kleedkamers in.

De tweede helft brengt weinig spectakel. Het is wachten tot net voor de 80ste minuut als twee Tiense spelers op doel afstevenen, maar Vanarwegen verkwanselt onbegrijpelijk deze grote kans. Virton komt er kort daarna voor de eerste keer in de tweede helft uit, maar Koita kopt op de dwarsligger. De bezoekers krijgen vijf minuten voor tijd een strafschop van scheidsrechter Gumienny. Gustin zet deze feilloos om en brengt meteen de eindstand op het bord:1-1.

KVK Tienen blijft ondanks puntenverlies op een tweede plaats staan en voelt de hete adem van Brussels, RS Waasland en Antwerp in de nek. Virton heeft met dit punt een beetje meer ademruimte in de kelder van het klassement.