Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen wint van Tubize
Bart Hermans

KV Mechelen won zaterdagavond met 2-0 van Tubize. De doelpunten waren van Vleminckx en Geudens.

Bij de thuisploeg waren er een paar wijzigingen ten opzichte van de match tegen Kortrijk. Kielo-Lezi kreeg een basisplaats na zijn goede invalbeurt van vorige week, Charaï vloog naar de bank. Olivier Werner werd afgerekend op de twee doelpunten van vorige week en werd vervangen door Kevin Kempeneer. Ook De Pauw mocht op de bank plaats nemen, in zijn plaats kwam Vanbelle. Pieter Crabeels viel als zestiende man af.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd, de thuisploeg had het meeste balbezit, maar het was wachten tot het einde van het eerste kwartier. Iddi werd onderuit gehaald en er volgde een vrije trap. Vleminckx schoot die vrije trap door de muur en net naast doel. Even later was het weer de thuisploeg die gevaarlijk was, Kielo-Lezi schoot in de armen van doelman Wauthy. De volgende kans voor de thuisploeg werd door Vleminckx net naast gekopt. Mechelen had in het eerste halfuur de beste kansen en het meeste balbezit, Tubize probeerde vanuit een sterke verdediging te voetballen. Iets na het halfuur was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een afgeblokt schot van Geudens kwam bij Dhont terecht, die Vleminckx lanceerde, deze twijfelde niet en schoot de 1-0 staalhard achter Wauthy in doel. Een vijftal minuutjes voor het einde van de eerste helft kregen de bezoekers hun eerste echte kans, na dom balverlies kon Lepoint doorgaan, hij schoot naast het doel van Kempeneer. Aan de overkant knalde een schot van Dhont op de onderkant van de lat, Vleminckx kon in de rebound niet binnenkoppen. Net voor rusten kregen de Maneblussers een uitstekende kans. Geudens kon opnieuw op doel schieten en Wauthy loste de bal. De rebound van Asare belandde andermaal op de lat. Beide ploegen gingen zo rusten met een 1-0 op de bordjes. Opgemerkte gast Achter De Kazerne was Patrick Goots. Hij kwam nog eens kijken naar zijn ex-ploeg. Opmerkelijk detail: hij had een vest aan van KV Mechelen…

In de tweede helft was het een tijdje wachten op de eerste echte kans. Die kwam er op een vrije trap na een kwartier spelen in de tweede helft. Geudens knalde deze vrije trap net naast de paal. Even later staat Iddi aan het kanon, zijn schot gaat nipt over. Munuga kreeg zijn derde gele kaart van het seizoen van een zwak leidende scheidsrechter Vinche. Veel van zijn beslissingen waren voor discussie vatbaar.

Tubize werd dan toch eens gevaarlijk, na een corner kreeg Neels de bal in zijn voeten, maar zijn schot geraakte niet door het bos van spelers. Het was eventjes paniek in de verdediging van de thuisploeg. Even later kreeg ook Mvemba zijn derde gele kaart van het seizoen, hij mag samen met Munuga de volgende wedstrijd vanuit de tribune volgen. De wedtrijd verwaterde dan wat met veel middenveldspel en weinig kansen. Men voelde dat Tubize beter in de wedstrijd kwam en ze kwamen dan ook een paar keer in de buurt van Kempeneer. Echt gevaar kwam er hier niet uit voort. Een tiental minuten voor het einde mocht Kevin Geudens voor de derde keer deze wedstrijd aanleggen. Wauthy kon er nog net bij, maar kon toch niet verhinderen dat de bal achter hem in doel verdween. Bij deze 2-0 stand was de wedstrijd dan ook gespeeld.

KV Mechelen wint zo deze belangrijke wedstrijd en komt op gelijke hoogte met Tubize in het klassement. [AN]