Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Nieuwe nederlaag voor erg zwak United
Niels Hendriks

Het loopt volledig mis bij KVSK United, de fusieclub verloor voor de vijfde maal op rij. Ditmaal ging KVK Tienen met 0-1 winnen bij een erg zwak United.

Bij de thuisploeg waren Pinxten, Ocäl, Corstjens, Heymans, De Condé niet beschikbaar en Geerinckx moest de club verlaten. De jonge Kenny Clabots kwam voor het eerst aan de aftrap. Tienen moest het stellen zonder de geschorste Bayock. Bij de suikerploeg keerden Nassen, Morreel en Lunenburg voor even terug naar de Gestelsedijk. De eerste mogelijkheid van de partij was voor de bezoekers via Lacroix. United kon hier weinig of niets tegenover zetten en Tienen bleef de gevaarlijkste ploeg. Echte kansen kwamen er echter niet meer in deze erg saaie eerste helft.

Tijdens de rust werd, een opnieuw teleurstellende, Pereira vervangen door Netteb. Maar ook in de tweede helft bleef United erg zwak acteren en kreeg het geen enkele kans bij elkaar gevoetbald. Op het uur kwam de ploeg van Peter Balette zelfs op achterstand toen Christophe Geebelen een Tiense counter goed benutte. Ode Thompson viel nog in maar ook hij slaagde er niet in om het tij te doen keren. KVSK United kreeg alsnog een kans via Haagdoren, maar doelman Schuermans redde met een uitstekende voetreflex. Tienen kon hun 0-1 voorsprong makkelijk vasthouden en doet een uitstekende zaak in het klassement. De spelers van United verlieten onder een striemend fluitconcert het veld en moeten zich dringend gaan herpakken.

Nieuwkomer Tienen telt nu vier punten meer dan KVSK United waar men in een grote crisis terecht komt na deze nieuwe nederlaag. Voor het seizoen werden de Noord-Limburgers voorin verwacht, maar na een 0 op 15 is de club afgezakt naar een veertiende plaats. In deze laatste vijf wedstrijden werd er zelfs geen enkel doelpunt gemaakt. Coach Balette kon nog op het nodige vertrouwen rekenen bij het bestuur, maar zijn positie lijkt toch stilaan onhoudbaar te worden.