Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Florent Beeckmanstadion
KV Mechelen gaat winnen op Dender
Bart Hermans

Zondagnamiddag heeft Dender in de topper van deze speeldag met 1-2 verloren van KV Mechelen. De doelpunten voor KVM kwamen er via 2 keer Van Zundert en voor de thuisploeg scoorde Stuckens.

Bij KV Mechelen waren Vleminckx en Kielo-Lezi toch speelklaar geraakt , Charai was nog niet inzetbaar. De eerste kans van de wedstrijd was direct raak. Gerets maakte een fout op Kielo-Lezi, de daaropvolgende vrije trap schoot Van Zundert droog voorbij keeper Coppens.
De eerste kans voor Dender kwam pas na een twintigtal minuten spelen, het schot van Destorme ging voorlangs. Even later kreeg diezelfde Destorme opnieuw een kans maar zijn kopbal ging over. Deze topper had veel inzet en emotie de eerste dertig minuten maar veel kansen waren er niet te noteren. Wel drie gele kaarten waarvan twee met gevolg voor de volgende wedstrijd. Vanbelle en Gerets kregen hun derde geel van het seizoen. Even voorbij het halfuur konden we nog eens een poging noteren voor Dender maar het schot van Diafutua ging naast. Vijf minuten voor affluiten zagen we een schitterende actie van de bezoekers. Kielo-Lezi zette op een schitterende manier zijn man in de wind en ging helemaal door tot op de achterlijn , zijn voorzet werd door Dunkovic op de paal getrapt. Voor de rust konden we nog één kansje noteren, Iddi knalde op de keeper. Beide ploegen gingen zo rusten bij een 0-1 stand.

Dender was duidelijk met de bedoeling uit de kleedkamer gekomen om zo snel mogelijk tegen te scoren. De thuisploeg kreeg enkele kleine kansjes op vrije trap maar echt gevaarlijk was dit niet. Even voorbij het uur viel Asare gekwetst uit , in zijn plaats kwam Pieter Crabeels. Even na die vervanging kwam KVM nog eens gevaarlijk opzetten. Het schot van Van Zundert ging hoog over. Ook Iddi probeerde het nog eens vanop afstand maar ook zijn bal ging over. Ook Dender kwam nog eens dreigen, een vrije trap werd naar doel gekopt door Thiebaut maar ging net naast. Aan de overkant was Crabeels dicht bij de 0-2 maar zijn kopbal ging net naast. Vijf minuten voor tijd weer een vrije trap. Dhont legde af voor Van Zundert die met een pegel doelman Coppens te grazen nam. Het werd zo 0-2 en het leek erop dat het eerste puntenverlies van Dender thuis direct een nederlaag zou worden. Iddi kreeg na een trieste tackle nog een tweede gele kaart en dus rood. Dender kon nog milderen tot 1-2 via Stuckens. KV Mechelen won met 1-2 na een velbestreden topper met weinig kansen. Een gelijkspel had misschien een betere weergave van de wedstrijd geweest.

KV Mechelen verstevigt zo zijn derde plaats en nadert tot op drie punten van Antwerp dat nog wel woensdag een inhaalwedstrijd moet spelen tegen Waasland. De kloof met Dender is verkleind tot vijf puntjes.
Morgen krijgen jullie de trainersbabbel na de wedstrijd en interviews met Gerets en Van Zundert.