kvmKV Mechelen
virVirton
Datum: 28/04/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Achter de Kazerne
KVM wint met kleinste verschil
Bart Hermans
| 0 reacties
KVM wint met kleinste verschil
Foto: © SC

KV Mechelen heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen van Virton. Voor de thuisploeg scoorde Kielo-Lezi.
 
Bij KV Mechelen was Asare er niet bij, hij zou terug lichtjes geblesseerd zijn en werd aan de kant gehouden. Charaï toonde de laatste weken nog veel inzet maar miste toch scherpte en verdween dan ook naar de bank. In hun plaats kwamen Vanbelle en Crabeels.
 
Voor de wedstrijd kwam één van de jeugdploegen van KV Mechelen zijn beker tonen die ze op een heel prestigieus jeugdtornooi wonnen. Ze werden door de toeschouwers net zo bezongen als de eerste ploeg na een overwinning, een schitterend moment voor de jongens.
 
Mechelen eiste van bij de aftrap het balbezit op en kwam dan ook direct dreigen. Eerst werd Kielo-Lezi twijfelachtig afgevlagd maar even later kon Vleminckx toch alleen door de buitenspelval glippen. Hij stond oog in oog met doelman Leyder maar die kon gepast tussenkomen. Op het kwartier kon Dhont alleen doorgaan maar opnieuw stond Leyder op de juiste plaats. In de daaropvolgende actie kwam Kielo-Lezi in schietpositie maar zijn schot werd door de bezoekende keeper vanonder de lat weggetikt. De corner werd door Geudens op de lat gekopt. De bezoekers uit Virton staken hun hoofd eens aan het venster op een vrije trap maar deze waaide voorlangs. In het tweede kwartier van de wedstrijd herstelde Virton het evenwicht en was er niet veel meer te zien Na een veelbelovend begin zakte het tempo helemaal weg en was het voor de supporters genieten van deze warme avond maar niet van het voetbal. Vlak voor rusten moest Werner toch eens tussenkomen maar hij kon een schot vrij gemakkelijk onschadelijk maken. Een paar heel goede kansen maar voor de rest een heel matige eerste helft gaf een 0-0 ruststand.
 
Net na de rust kreeg Dunkovic de kans om zijn team op voorsprong te brengen maar zijn schot week af en weg was kans. Even later was het toch raak, Vleminckx kon doorgaan en de bal onder de keeper schuiven en een goed gevolgde Kielo-Lezi had maar binnen te leggen. Na dat doelpunt controleerde de thuisploeg de partij. Toch was het opletten voor de tegenprikken van Virton. Dunkovic, opnieuw hij, kreeg een goede kans na mooi voorbereidend werk van de ingevallen Charaï en Crabeels maar de kleine Kroaat schoot nog tegen een bezoekende verdediger. Het was afwachten tot het einde maar Mechelen won uiteindelijk met het kleinste verschil. 

Door het gelijkspel van Dender komt KV zo weer wat dichter bij de eerste plek. Volgende week wacht KVSK United voor KV Mechelen en ontvangt Dender in eigen huis Eupen. Die wedstrijd is verzet naar zaterdag 18h30. Bij winst kunnen ze Mechelen onder druk zetten.

Vooraf

2e klasse

 Speeldag 31