Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Zes doelpunten in Londerzeel - Torhout
Gentil Dossche

Zowel Londerzeel als Torhout hadden nog wat goed te maken van vorige week. Londerzeel speelde toen zijn zwakste wedstrijd in jaren en werd in Oudenaarde van de mat geveegd. Torhout overkwam hetzelfde op FCN Sint Niklaas.

De bezoekers kwamen het snelst uit de startblokken en dat leverde een vroeg doelpunt op via Dieter Yde. De thuisploeg reageerde met een vrijschop van De Smedt maar doelman David was paraat. Torhout was technisch sterk en zeer zuiver in de passing. Dit bracht Londerzeel geregeld in de problemen. Yde speelde Dewaele vrij die echter naast besloot. Net over het halfuur was er dan een Schotse scrimmage voor het bezoekende doel maar niemand van de thuisploeg kreeg de bal over de lijn. De laatste tien minuten waren nog voor de bezoekers met een kans voor Delrue die zijn schot zag gered door Van Impe. Ook Boydens kwam nog dicht bij de 0-2. Zijn kopbal werd door Van Wemmel van de lijn gewerkt. Pal voor de koffie lukte het dan wel. Hoornaert trapte aan de tweede paal de 0-2 ruststand op het bord.

Bij de thuisploeg werd voorstopper Bart Houthuys naast Hilaerts in de punt van de aanval geplaatst en dat zou de wedstrijd doen kantelen. In het openingskwartier hadden beide ploegen één kansje en kreeg Londerzeel nog een opdoffer te verwerken met het uitvallen van kapitein Davy De Smedt (ligamenten). Hij werd vervangen door Van Goethem. Plots sloeg de motor aan en Steven Hilaerts trapte de aansluitingstreffer tegen de netten. Tien minuten later was de achterstand volledig weggewerkt toen Hilaerts een voorzet van Kevin Bogemans doorkopte tot bij Tordoir die doelman David verraste. Torhout bleef gevaarlijk counteren en voor de thuisploeg bleef het dan achteraan ook oppassen geblazen. Tien minuten voor het einde sloeg bij Londerzeel de vlam in de pan. David loste een vlam van Brouwers en Bogemans duwde de rebound binnen (3-2). Toch kon SK de voorsprong alweer niet vasthouden en Delrue klopte Van Impe enkele minuten voor affluiten zodat de terecht 3-3 eindstand op het bord kwam.