Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stedelijk Sportcentrum Meesterstraat
Londerzeel onderuit bij FCN Sint-Niklaas
Gentil Dossche

SK Londerzeel heeft vanmiddag in Sint Niklaas zijn vierde nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg zette de wedstrijd verdiend naar zijn hand na een goede tweede helft. De eerste helft kunnen we onder de noemer "zeer pover" thuisbrengen.

Bij de bezoekers posteerde trainer Dillen opnieuw voorstopper Houthuys in de punt van de aanval maar deze keer was dit toch veel minder geslaagd dan vorige week. Bij de thuisploeg geen Koen Schockaert in de aanval en dat liet zich gevoelen. De Klaasjes liepen er vooraan wat verweesd bij omdat Belfassi dan ook nog eens in de zak stak van Wim Van Wemmel. Veel kansen kregen we dan ook niet te zien. Thomas Geerinck wrong de beste mogelijkheid de nek om toen hij klungelig over zijn eigen voeten strompelde.

In de tweede helft een veel vinniger Sint Niklaas en dat leverde vrij snel resultaat op. Geerinck werd simpelweg voorbijgelopen door Laref en Kristof Taerwe had aan de tweede paal maar binnen te duwen (1-0). Londerzeel was niet bij machte hier iets tegenover te zetten. Zo moest Van Impe op het uur nog een wereldsave verrichten op een dichte kopbal van Belfassi en besloot Taerwe even later nog over. Rond de 20' lag de wedstrijd in zijn definitieve plooi. Rachid speelde Belfassi vrij en de jarige spits kon zijn goaltje meepikken (2-0). Trainer Dillen greep dan uiteindelijk in en voerde een driedubbele wissel door. De bezoekers kregen nu toch iets meer vat op de wedstrijd. Een kwartier voor tijd had Van Impe een schitterende redding in huis op een knal van Belfassi. Drie minuten voor affluiten dan toch eens SK met een mooie combinatie Hilaerts - Van Rumst die Houthuys alleen voor Willockx zette en de 2-1 op het bord bracht.