Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Zuinige Londerzeelse zege tegen rode lantaarn
Gentil Dossche

Een dodelijk efficiënte thuisploeg heeft de zespuntenwedstrijd tegen rode lantaarn Harelbeke met 1-0 gewonnen dankzij een vroeg doelpunt van René De Cooman. Londerzeel is daarmee heel goed bedeeld want de tweede helft was volledig paars-wit getint maar de bezoekers bewezen vandaag dat ze kunnen voetballen maar voor de goal regelmatig het noorden verliezen. Beide ploegen wonnen best hun wedstrijd gezien de resultaten van de rechtstreekse concurrenten Willebroek-Meerhof en Maldegem.

Tijdens de beginfase leek dit vooral de thuisploeg te inspireren. Al na een vijftal minuten kon Steven Hilaerts niet bij een voorzet van Brouwers. Enkele minuten later lukte het wel toen De Smedt zijn scherpe voorzet aan de tweede paal zag binnengetikt worden door René De Cooman, die hiermee zijn eerste doelpunt scoorde voor zijn nieuwe ploeg (1-0). De bezoekers voetbalden als een ploeg zonder vertrouwen en de kansen waren dan ook navenant. Net voor het halfuur had Houthuys de 2-0 aan het hoofd maar zijn kopbal ging nipt naast. Net over het halfuur zag Da Silva de enige kans voor de bezoekers gered door Van Impe. De 22 acteurs gingen na een magere pot voetbal rusten bij een 1-0.

In de tweede helft een totaal ander SW Harelbeke dat fris van de lever voetbalde en een aantal stevige kansen bij mekaar voetbalde via Kingsley en El Bourgi. Khaled El Bourgi die halfweg de eerste helft Batoum was komen vervangen was de grote meneer van de tweede helft. De kleine vinnige aanvaller - stijl Boussoufa - was een constante gesel voor de thuisverdedigers. Hij deelde kwistig leuke assists en passes uit en zorgde zelf ook voor het meeste doelgevaar. Raar dat deze snuiter niet van bij de aftrap in de ploeg stond. Op de 25' kapte hij Wim Van Wemmel uit en trapte dan vanop afstand op de bovenkant van de lat. De thuisploeg kreeg slechts één klein kansje langs Steven Hilaerts.

Met die ene bevlieging van De Cooman pakte Londerzeel wel de volle pot en nestelt zich na een 7 op 9 wat veiliger op de elfde stek in de rangschikking. Voor de verdienstelijke bezoekers moet zowat alle hoop op behoud in de bodem van hun voetbalschoenen zijn weggezakt ..

SK Londerzeel: Van Impe, Van Wemmel, Brouwers, Geerinck, Houthuys, Van der Haeghen (74' Tordoir), Bogemans (46' Djela Logondjo), De Smedt, Van Rumst, Hilaerts en De Cooman

Harelbeke: Verhulst, Collie, Kingsley, Opbrouck, Vandendorpe, Da Silva, Hellebaut, De Vos, Langeraet, Strzyzewski (39' Verzele) en Batoum (24' El Bourgi)

Doelpunt: 9' De Cooman 1-0