Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Maurice Dewaelestadion
Londerzeel bezorgt Maldegem zware kater
Gentil Dossche

SK Londerzeel heeft op het veld van Maldegem een grote stap gezet richting behoud. Een overwinning waar niets op af te dingen viel. Figuur van de dag was zonder twijfel spits Steven Hilaerts die maar liefst vier keer scoorde en daarmee zijn seizoenstotaal op 12 doelpunten brengt. Met een loepzuivere hattrick zorgde Hilaerts ervoor dat Londerzeel nog voor de koffie zijn schaapjes op het droge had.

SK kende een droomstart en op de 8' schoof De Cooman door tot bij Hilaerts die vanop zo'n 25 meter doelman Braekman het nakijken gaf. Op de 20' mocht Tordoir zijn flank afdweilen en op zijn laag schot had Braekman niet de gepaste reactie in huis en moest lossen. Hilaerts nam het geschenk in dank aan. Een tiental minuten voor de koffie lag de wedstrijd in zijn definitieve plooi. Braekman, ver uit zijn doel gekomen ontzette op de rug van Hilaerts en voor de Londerzeelse prijsschutter was het een koud kunstje om met een verre bal de 0-3 op het bord te brengen. De thuisploeg probeerde wel maar was niet altijd loepzuiver in de passing. Olivier Van Impe had dan ook weinig werk voor de rust. Op slag van rust maakte Davy Braekman zijn flaters ongedaan door een pegel van Van der Haeghen uit zijn doel te slaan. Op de daaropvolgende hoekschop haalde hij een zware kopslag van Hilaerts vanonder de lat.

Maldegem kwam met nieuwe moed uit de kleedkamers en de bezoekers kropen verrassend genoeg achteruit. Van Impe redde in het eerste kwartier pogingen van Roels en Welvaert. Toch had Londerzeel nog de kansen om de voorsprong verder uit te diepen maar noch De Cooman, noch Van der Haeghen konden de mogelijkheden verzilveren. Rond de 25' trapte Sabbe de eerredder voorbij doelman Van Impe. De goed ingevallen Lorenzo nam echter alle twijfels weg. Eerste bokste Braekman een lage schuiver van Lorenzo in de voeten van Hilaerts die daarbij de 1-4 op het bord bracht. Enkele minuten later zette Lorenzo zelf de kroon op het werk door eerst Wellens uit te kappen en daarna in de korte hoek Braekman te grazen te nemen (1-5). Pal voor affluiten kreeg de uitgetelde thuisploeg nog een strafschop die door Reynaert feilloos werd omgezet (2-5).

Voor de manschappen van trainer Alex Querter troepen de donkere wolken zich verder samen en het zullen voor de rood-gelen nog zeer moeilijke weken worden willen zij zich nog kunnen handhaven in derde klasse.

Maldegem: Braekman, Blondeel, Wellens, Sabbe, De Decker, Reynaert, Nkunku, Welfaert, Roels, Madou (40' Cornelis), Twum

SK Londerzeel: Van Impe; Van Wemmel, Brouwers, Tordoir, Geerinck, Houthuys, Van der Haeghen (63' Logondjo), De Smedt, Bogemans (63' Van Goethem), De Cooman (72' Lorenzo) en Hilaerts

Doelpunten: 08', 20’, 34’ Hilaerts 0-1, 0-2, 0-3; 71' Sabbe 1-3; 80' Hilaerts 1-4; 85' Lorenzo 1-5; 88' Reynaert 2-5