Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Londerzeel pas in 2de helft over RC Mechelen
Gentil Dossche

SK Londerzeel heeft vanmiddag revanche kunnen nemen voor de 2-0 nederlaag uit de heenronde. Een 3-0 resultaat dat gestalte kreeg in het tweede gedeelte van de tweede helft na goals van Hilaerts en twee maal Tordoir. Bij SK Londerzeel dezelfde elf die vorige week een prima partij speelden op het veld van Diegem. Bij de bezoekers ontbrak vooral klasbak Boujouh. De wedstrijd zelf dan begon met een twintigtal minuten vertraging omdat de bezoekers hun tweede uitrusting niet bij hadden waardoor nogmaals de rit naar Mechelen diende gedaan te worden.

De 22 acteurs hadden meteen zin om er in te vliegen en al in de openingsminuut had topschutter Hilaerts de kans om de score te openen maar hij besloot de doorgekopte bal van Houthuys onbesuisd over. De reactie van de bezoekers liet niet op zich wachten en Vergeylen zette doelman Van Impe aan het werk. Na die heftige openingsminuten moesten de acteurs blijkbaar even naar adem happen en viel het wat stil. Rond de 20' haalde doelman De Weerdt een vrijschop van De Smedt uit de winkelhaak en even later draaide Van der Haeghen zich knap vrij maar ook hij besloot over. Racing Mechelen kwam ook nog eens opzetten met kansen voor Nechelput en Vergeylen tot gevolg. Na een onderhoudende eerste helft werd er gerust bij 0-0.

In de tweede helft onmiddellijk vuurwerk van de thuisploeg met een kans van Van der Haeghen op De Weerdt en Hilaerts kon zijn voet niet goed tegen de rebound krijgen. Even later diende Deraeve zijn doelman bij te springen op een kopbal van Van der Haeghen. Op de twintigste minuut kwam de thuisploeg dan verdiend op voorsprong toen Steven Hilaerts een voorzet van De Smedt voorbij De Weerdt trapte. Racing probeerde de forcing te voeren maar vooral de afwerking liet te wensen over. Elayadi voorlangs en een schot van Vergeylen gered door Van Impe waren de enige kansen voor de groen-witten. Londerzeel daarentegen zette nog een fameus eindoffensief op poten en ex KV Mechelaar Maarten Tordoir telde met twee kopbalgoals Racing definitief uit.

SK Londerzeel: Van Impe, Van Wemmel, Brouwers, Geerinck, Houthuys, Tordoir, De Smedt (73' Van den Broeck), Van Rumst, Bogemans, Van der Haeghen (87' De Cooman) en Hilaerts (90' Djela Longondjo)

RC Mechelen: Deweerdt, Schauwers, Malfliet, Janssens, Deraeve (83' Elsen), Axford, Hermans, Scheers, Vergeylen (78' Van Rompay), Nechelput, Elayadi

Doelpunten: 65' Hilaerts 1-0; 84' & 87’ Tordoir 2-0 en 3-0