Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Sluwe Cisse Severeyns nekt SK Londerzeel
Gentil Dossche

Sven Schoenmakers besliste, na een magistrale ingeving van ouderdomsdeken Cisse Severeyns, een wedstrijd zonder veel hoogtepunten waardoor Cappellen verder klimt in het klassement.

Bij de thuisploeg een aantal afwezigen zoals Stevens, Chergui, Ferket, De Keyser en Mucher om diverse redenen. Bij de bezoekers deed coach Dillen een beroep op dezelfde elf die vorige week wonnen van Racing Mechelen. De wedstrijd kwam maar traag op gang en in het openingskwartier een kans voor beide ploegen. Het schot van Da Silva werd ontzet door Houthuys en aan de overzijde zette Van der Haeghen Van der Linden in de wind maar besloot in het zijnet. Net voor het halfuur dan toch enige opwinding: magistrale stifter vanuit stand door Severeyns, bal tegen de lat en de rebound makkelijk door Schoenmakers binnengeduwd. (1-0) Kansen waren er daarna voor de rust niet meer.

Het openingskwartier van de tweede helft was opnieuw voor de thuisploeg met ondermeer kansen voor Severeyns en De Vlaming. De laatste twintig minuten kwam Londerzeel dan toch wat meer opzetten en voetbalde een aantal kansen bij elkaar die zelfs uitzicht gaven op de gelijkmaker. Vooral Steven Hilaerts kwam een aantal keer in de gevarenzone opduiken maar eerst redde Andrews zijn goed geplaatste kopbal uit de hoek en even later kopte de Londerzeelse topschutter de beste kans nipt naast. Cappellen voelde de dreiging en probeerde het vanop afstand met schoten van Severeyns en Da Silva, makkelijk gepakt door Van Impe. Cappellen diende in de slotfase zelfs niet groots te voetballen om SK toch nog makkelijk af te houden.

Cappellen: Andrews, Kortland, Van der Linden, Schoenmakers, Da Silva, Severeyns, Meeusen, Jusic, Devic, Dekkers en De Vlaming

SK Londerzeel: Van Impe, Van Wemmel, Brouwers, Geerinck, Tordoir, Houthuys, De Smedt, Bogemans, Van Rumst (77' De Cooman), Van der Haeghen en Hilaerts

Doelpunten:
26' 1-0 Schoenmakers