Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Oscar Vankesbeeckstadion
Racing vergeet Diegem af te maken

Racing Mechelen heeft de kans laten liggen om alleen leider te worden in 3de klasse A. Door het 1-1 gelijkspel tegen Diegem Sport blijft het steken op één punt van leider Eendracht Aalst. Voor Diegem een onverhoopt, maar graag gezien punt in de degradatiestrijd.

Verbazing alom na vijf minuten in het Oscar Van Kesbeeckstadion. Pieter Jacobs had namelijk Diegem met zijn zware rechter op voorsprong getrapt. De bal lag op 30 meter van het Mechelse doel en Jacobs trapte de bal tussen een bos van verdedigers in het doel. Racing Mechelen nam resoluut de wedstrijd in handen en een poging van Joao Olivio Callichio spatte uiteen op de deklat. Diegem had echter ook de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Kenny Jacobs kopte net naast op een voorzet van Esteban Cassagolda.

Racing Mechelen overheerste het wedstrijdbegin van de tweede helft, maar tot gevaarlijke doelkansen leidde dat niet. Op het uur was het echter wel raak. Samir Derraz bracht de bal vanop links scherp voor en Pieter Jacobs schoof de bal in zijn eigen doel. Racing Mechelen ging op zoek naar de gelijkmaker en overheerste het wedstrijdgebeuren, maar Diegem nam stelling vlak voor eigen doel. Het leverde welgeteld nog één goede mogelijkheid op, maar een omhaal van Callichio werd nog door doelman Michail Clepkens vanonder de lat getikt.