SK Londerzeel
moeMoeskroen
Datum: 09/12/2007 14:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Londerzeel pakt zege in slotminuten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Londerzeel pakt zege in slotminuten
Foto: © SC

Met een derde thuiszege op rij heeft SK Londerzeel de wrange nederlaag bij Eendracht Aalst doorgespoeld. Peruwelz kon een voorsprong niet lang vasthouden.

Op een zwaar veld en in weinig ideale omstandigheden hadden de bezoekers in de eerste helft het beste van het spel. Al vrij snel diende Sakalis de vrijgespeelde Sakanoko van het openingsdoelpunt te houden. Ook Mazurkievicz zag zijn kopbal overgaan. Plots viel er voor Peruwelz een doelpunt uit de lucht. Vitelli zag tot ieders verbazing zijn vrijschop aan de verste paal binnengaan (21’). Enkele minuten later had de thuisploeg zijn eerste kans maar Jacobs zag zijn schot afgeweerd door De Vlamynck. In de daaropvolgende hoekschop kopte Tordoir de gelijkmaker tegen de netten (25’). Net voor de rust ging Sakanoko voorbij Houthuys maar Sakalis stond pal.

In de tweede helft speelde de thuisploeg met de wind in de rug maar veel voordeel leverde dat niet op. De mee opgerukte Van Wemmel zag zijn kopbal ontzet. Op de 70' de beste combinatie uit de tweede helft voor SK. Tordoir via tussenstation Tankary tot bij Houthuys die nipt naast de paal vlamde. Voor Tankary was het meteen het laatste wapenfeit. De Londerzeelse spits werd na een reactie op een duwfout met rood van het veld gestuurd. Bourlard diende zijn doelman nog bij te springen op de lijn na een hoekschop van De Smedt. Aan de overzijde raakte Kone in dezelfde situatie verzeild. Het venijn zat hem dan in de staart. De alomtegenwoordige Cordier bediende Kone die de bal panklaar legde voor Selemani en die trapte de winninggoal voorbij De Vlamynck (88’).

SK Londerzeel verkleint door deze zege de achterstand op Oudenaarde tot twee punten en pakt in de resterende twee matchen voor de winterstop op Wetteren en Ronse best nog enkele punten. 
SK Londerzeel:Sakalis, Kone, Van Wemmel, Brouwers, Houthuys, Tordoir, Jacobs (90' Bogemans), De Smedt, Geerinck (71' Selemani), Cordier en Tankary

Péruwelz: De Vlaemynck, Bourlard, Wuillot, Real, Thibaut, Vitelli (80' Depoitre), Leblois, Mazurkievicz, Bula, Sakanoko, Fiston

Doelpunten: 21' Vitelli 0-1; 25' Tordoir 1-1; 88' Selemani 2-1