Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Londerzeel herademt na winst
Gentil Dossche

SK Londerzeel is na een verdiende overwinning tegen Couillet voor het eerst dit seizoen verlost van de degradatieplaatsen. Een overwinning die vooral gestalte kreeg in een sterke tweede helft.

De bezoekers konden geen beroep doen op eerste doelman Jonathan Bourdon (ex-Westerlo) en bij de thuisploeg geen Tankary of Selemani. Wel was er het debuut (en wat voor een) van nieuwkomer Bart Poppe, in de winterstop overgenomen van Tubeke.

Na wat kansjes voor de thuisploeg kwamen de bezoekers halfweg de eerste helft op voorsprong. Doelman Sakalis ging bij een hoekschop onder de bal door en Castronovo trapte aan de tweede paal binnen (22’). Londerzeel was niet van slag en net voor het halfuur zette Cordier gelegenheidsspits Kevin Bogemans op weg naar de gelijkmaker (29’). Enkele minuten voor de koffie nog een heet standje voor het Londerzeelse doel. Na een kort genomen vrijschop door Sharifi vlamde Chebaiki op de lat. De bezoekende aanvallers kregen tot twee maal toe de rebound niet in doel.

In het begin van de tweede helft zag Castronovo een schot overgeduwd door Sakalis, maar nadien was het al thuisploeg wat de klok sloeg. Jacobs, door de buitenspelval gestuurd, verzuimde twee vrijstaande maats te bedienen en trapte zwak op doelman Timmerman. Londerzeel kwam goed weg toen Sakalis een afstandsschot van Chebaiki niet onder controle kreeg. Ngasseu kon net niet bij de rebound. Bogemans schilderde het leder op het hoofd van Cordier en die nam doelman Timmerman tegenvoets (59’). De bezoekende doelman moest zich tonen op schoten van De Smedt en Jacobs. In de slotminuten nam de mee opgerukte Van Wemmel met een kopbalgoal alle twijfels weg (83’).

SK Londerzeel:Sakalis, Koné, Van Wemmel, Brouwers, Tordoir (77' Geerinck), Houthuys, Bogemans, De Smedt, Jacobs (81' Sluyts), Poppe (80' De Spiegeleer) en Cordier.

Couillet: Timmerman, Sharifi, Castronovo, Belhaj (63' Steens), Chebaiki, Savsin, Chaveiro, Eputa, Ghislain, Ngasseu, Zorino (46' Moreau)

Doelpunten: 22' Castronovo (0-1); 29' Bogemans (1-1); 59' Cordier (2-1); 83' Van Wemmel (3-1)