oudSV Oudenaarde
SK Londerzeel
Datum: 15/03/2008 19:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
Londerzeel pakt eerste uitzege
Gentil Dossche
| 0 reacties
Londerzeel pakt eerste uitzege
Foto: © SC

Met dodelijke efficiënte pakte Londerzeel zijn eerste zege op verplaatsing bij Oudenaarde. Hierdoor krijgt de come-back van trainer Dillen extra glans. Vooral de organisatie van de verdediging stond in schril contrast met die van de voorbije maanden.

Heel veel kansen bood deze wedstrijd niet met in het openingskwartier eentje voor beide ploegen via Bogemans en Schamp. Net voor het kwartier kwam Londerzeel op voorsprong. Leleu speelde terug op doelman Heyman. Toen deze wou ontzetten maakte de bal een vreemde stuit en verdween in doel. Dame Fortuna koos duidelijk de kant van de bezoekers. Net voorbij het halfuur had Tankary de 0-2 aan de voet, na voorbereidend werk van Selemani en Bogemans, maar de Londerzeelse spits miste voor open doel.

In de tweede helft een heel andere thuisploeg die vooral veel druk zette onder impuls van een alomtegenwoordige Schamp. Sakalis kon zich opwarmen aan enkele schoten uit de tweede lijn. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Perfect getrapte hoekschop van Sluyts en rechtsachter Geerinck kopte knap binnen. Oudenaarde probeerde nog wel met een aantal vervangingen maar een grommend thuispubliek kreeg zijn ploeg niet meer op de rails.

Door deze zes op zes kan Londerzeel opnieuw hopen op het rechtstreekse behoud in de derde klasse.
 
KSV Oudenaarde: Heyman, Nottebaert (87' Kissi), Brewaeys, Leleu, Dhont (52' Van den Bossche), Dejonckheere (75' D'hollander), De Langhe, Van Gijsegem, Raes, Schamp, Arijs

SK Londerzeel: Sakalis, Geerinck, Houthuys, Poppe, Van Wemmel, Sluyts, Bogemans (60' De Spiegeleer), Selemani (89' Wouters), Kone, Tankary (90' Bossuyt), Cordier

Doelpunten: 13' Deleu (0-1, o.g.), 75' Geerinck (0-2)