Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Londerzeel en Aalst delen de punten

SK Londerzeel en Eendracht Aalst hebben zaterdagavond 0-0 gespeeld. Een billijke puntendeling in een wedstrijd waarin Aalst het betere balspel had en Londerzeel de meeste kansen.

Al na één minuut mocht Alexis Sakalis de bal uit zijn netten plukken, maar het doelpunt werd terecht voor buitenspel afgekeurd. Aalst probeerde het spelbeleid te controleren, maar Londerzeel was gevaarlijk op hoekschoppen. Eerste zorgde Lieven De Veirman voor ongerustheid door twee maal de bal te lossen, maar dat leverde geen direct doelgevaar op. Op de volgende twee hoekschoppen kopte eerst Ibrahim Tankary over en mikte vijf minuten later Ives Cordier de bal een paar meters over doel. Voor de eerste echte kans van Eendracht moesten we al naar het half uur toen Jens Podevyn Sakalis er toe dwong om met een zweefsprong de kopbal uit de winkelhaak te halen. Meteen daarna kopte Denis Dessaer een hoekschop in de handen van Sakalis. Cordier probeerde het daarna nog eens van afstand en De Veirman moest bij de pinken zijn toen een mislukte voorzet van Thomas Geerinck in doel dreigde te waaien. Drie minuten voor rust had Londerzeel de kans om op voorsprong te komen. Davy De Smedt draaide een vrije trap het strafschopgebied binnen, maar de vrijgelaten Filip Sluyts vergat om de bal te beroeren en Londerzeel zo op voorsprong te brengen. Vlak voor rust werd aan de overkant de tot dan onzichtbare Lionel Lord de diepte ingestuurd door Michael Seminck, maar de aanvaller schoof uit bij zijn balcontrole.

Aalst probeerde in de tweede helft het spel naar zich toe te trekken en dat leverde na vijf minuten een doelkans op. Podevyn raakte echter de bal slecht waardoor die over vloog. Aan de overkant tikte even later Cordier de bal tegen de netten, maar ook hier werd het doelpunt afgekeurd voor een twijfelachtige duwfout van Ibrahim Tankary. Het spel werd nog altijd beheerst op het middenveld waarbij eerst Lord naast trapte en even later Sluyts dat aan de andere kant ook deed. Halverwege de tweede helft kreeg Aalst de kans om op voorsprong te komen. Vanuit een schuine hoek wist Lord de tweede paal te raken en in de herneming ging de bal een meter of twee naast. In minuut 72 vielen er twee grote kansen te noteren. Eerst kopte Sluyts de bal te goed richting grond waardoor die met een bots over de lat belandde, terwijl aan de overkant Podevyn een vrijstaande schietkans kreeg aan de rand van het strafschopgebied, maar de bal over trapte. Tien minuten voor tijd was er een schietkans voor Davy Claessens, maar Sakalis wilde zijn netten voor de vijfde keer op rij schoon houden. De laatste kans viel nog aan Londerzeelse zijde, maar de ingevallen Lionel De Spiegeleer schoot met zijn mindere voet de bal onbesuisd over. Twee minuten voor tijd pakte Seminck nog de enigste gele kaart van de partij na een fout op de eveneens ingevallen Kevin Bogemans.

Met deze puntendeling mag Aalst de kans op een tweede titel op rij in de kleerkast hangen. Met nog drie wedstrijden te spelen is een kloof van vijf punten waarschijnlijk te veel wetende dat leider La Louvière later op de avond nog speelde tegen FCN Sint Niklaas. Londerzeel is al vijf duels ongeslagen en hield ook vijf keer op rij de nul. Het nadert wederom een puntje op Standaard Wetteren, de eerste veilige plaats, waarvan op publicatie van dit artikel nog niet geweten was wat de Oost-Vlaamse ploeg tegen KM Torhout had gedaan.

Londerzeel: Sakalis; Geerinck, Poppe, Van Wemmel, Houthuys; Cordier (80’ De Spiegeleer), De Smedt, Sluyts, Tordoir; Van Rumst (85’ Bogemans); Tankary

Aalst: De Veirman; De Schutter, Seminck, Desaer, Spotbeen; Claessens, Verheyden, Coulibaly, Aelbrecht; Podevyn (78’ Van Damme); Lord