SK Londerzeel
wetWetteren
Datum: 04/05/2008 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Wetteren blijft in derde klasse
K M
| 0 reacties
Wetteren blijft in derde klasse
Foto: © SC

Standaard Wetteren speelt ook volgend seizoen in derde klasse. Het had daarvoor nog één punt nodig en behaalde dat dankzij een 1-1 gelijkspel tegen rechtstreekse concurrent SK Londerzeel.

Bij Londerzeel begonnen Musaba Selemani, Ives Cordier en Johan Van Rumst in de basis ten nadele van Kevin Bogemans, Lionel De Spiegeleer en de geschorste Maarten Tordoir. Wetteren begon met dezelfde elf die wonnen tegen Racing Mechelen. Voor de aftrap werd bij Londerzeel kapitein Davy De Smedt gehuldigd voor zijn jarenlange bijdrage, want hij trekt naar Rupel-Boom. Wetteren had genoeg aan één punt, maar liet direct in de beginfase blijken dat het voor de overwinning ging. Steven Metsdagh geraakte voorbij twee man, maar stuitte dan op Alexis Sakalis. Even later riskeerde Sakalis lijf en leden om de dreiging van Wetteren onschadelijk kon maken. Het duurde twintig minuten eer Londerzeel het evenwicht kon herstellen. Het resulteerde in veel middenveldspel met balverlies, te verre lange ballen en slechte passes bij beide ploegen. Op het half uur was er echter een reuzenkans voor Londerzeel. Selemani mocht op voorzet van Cordier van dichtbij vrij op doel koppen, maar zijn poging ging voorlangs.
 
Meteen na rust zette Wetteren een belangrijke stap richting behoud door op voorsprong te komen. Bart Evens kon op de flank zich doorzetten en Bart Desmet had zijn voorzet maar binnen te tikken. Het duurde even voor Londerzeel zich van deze tegenslag kon herstellen, maar met nog een half uur te spelen ging de ploeg van coach Marc Dillen vanachter man tegen man spelen. Wetteren liet het balbezit aan Londerzeel, maar loerde wel op de counter. Wederom slechte passes en te lange ballen zorgde er echter voor dat er geen concreet doelgevaar was. Met nog een kwartier te gaan werd de ingevallen Lionel De Spiegeleer perfect diep gestuurd. Hij omspeelde de uitgekomen Ronny Schollaert, maar zijn inzenden werd nog voor de lijn gekeerd. De eveneens ingevallen Kevin Bogemans was echter goed gevolgd en trapte de gelijkmaker tegen de netten. Londerzeel ging op zoek naar de overwinningsgoal, maar Wetteren was gevaarlijk op de counter. Zo trapte Andy Wijckaert een meter over en probeerde de ingevallen Koen Schockaert Sakalis van op 45 meter te lobben. Zijn poging ging twee meter naast. Aan de overkant hadden De Spiegeleer en Bart Poppe nog doelkansen, maar die gingen beide naast het doelhout.
 
Met dit punt handhaaft Wetteren zich in derde klasse. Het heeft zes punten voorsprong op Londerzeel met nog maximum drie punten te verdienen. Londerzeel moet op zijn beurt nog één punt zien te halen op veld van Couillet om op de veertiende plaats te eindigen. Die plaats geeft recht om deel te nemen aan de eindronde met de vierdeklassers.
 
SK Londerzeel: Sakalis, Geerinck (72’ Kone), Van Wemmel, Poppe, Houthuys, Cordier, De Smedt, Sluyts, Selemani (40’ Bogemans), Van Rumst, Tankary (67’ De Spiegeleer)
 
Standaard Wetteren: Schollaert, Staelens, Desmet, Ghijselinck, Mestdagh, Maes, Wijckaert (89’ Van Wingen), Reyms (85’ Hellebaut), Meuleman, Van Damme, Evens (72’ Schockaert)
 
Doelpunten: 48’ Desmet (0-1), 76’ Bogemans (1-1)
 
Gele kaarten: 71’ Van Damme (volgende wedstrijd geschorst), 79’ Schockaert (volgende wedstrijd geschorst)