Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stade de la Neuville
Londerzeel gaat winnen in Couillet
K M

Couillet heeft ook zijn laatste wedstrijd in derde klasse niet kunnen winnen. SK Londerzeel ging er immers met 0-1 gaan winnen waardoor de Vlaams-Brabantse ploeg zeker is van barragewedstrijden.

Bij Couillet verving Jamal Largo de geschorste Ludovic Steens. Bij Londerzeel verhuisde Musaba Selemani naar de bank ten voordele van Lionel De Spiegeleer. Davy De Smedt keek geblesseerd vanuit de tribunes toe zodat de vorige week geschorste Maarten Tordoir terug in de basis kwam. Na nog geen minuut spelen werd Steve Van Horick de diepte ingestuurd en op zijn voorzet kopte Manuel Castranovo naast. Londerzeel probeerde het spel onder controle te krijgen, maar na tien minuten leverde een snelle uitbraak van Yves Cordier geen doelpunt op. Diezelfde Cordier was ook betrokken bij de volgende doelkans, maar Ibrahim Tankary besloot op doelman Mathieu Temmerman. De kans op een doelpunt viel tien minuten voor rust te noteren. De vinnige Van Horick trapte op de lat. Een minuut later probeerde Abidou Mokabila hard vanuit een scherpe hoek, maar Alexis Sakalis redde.

Even na rust was het wel raak, maar dan voor Londerzeel. Temmerman kon tot twee keer toe nog redding brengen, maar Johan Van Rumst hoefde de derde keer de bal maar binnen te tikken. Vlak erna een mooie voorzet van Tordoir, maar Tankary besloot van dichtbij wederom op Temmerman. Couillet leek wakker geschud en Sakalis moest de volgende twintig minuten meermaals sterk uit zijn pijp komen. Eén keer was hij verslagen, maar het zwiepend schot van Alya Yattara spatte uiteen op de paal. Londerzeel probeerde het heft terug in handen te nemen en in de slotfase had het tot vier maal toe de kans om de score op te drijven. Zowel in de 89ste als in de 90ste minuut haalde Cordier de achterlijn, legde hij de bal terug richting strafschopstip waar de ingevallen Kevin Bogemans vrij op doel kon besluiten. Evenveel keer lag Temmerman in de weg. In blessuretijd mocht Cordier dan tot twee keer toe zelf op Temmerman afgaan en wederom bracht de 20-jarige doelman redding.

Couillet: Temmerman, Mereu (45’ Eputa), Ghislain, Yattara, Belhaj, Castronovo, Deliere, Largo (69’ Thea), Van Horick, Zorino, Makobila

Londerzeel: Sakalis, Van Wemmel, Sluyts, Tordoir, Cordier, Houthuys, Geerinck, Van Rumst (81’ Bogemans), Tankary, Poppe, De Spiegeleer (84’ Kone)

Doelpunten: 47’ Van Rumst

Gele kaarten: 62’ Largo, 77’ Eputa